Bakad sötpotatis med keso och jordnötssmör

SÖTPOTATIS!!!!

IMG_4969

Alltså ÅH! Det är något av det godaste jag vet och jag skulle kunna äta det i evigheters evighet. Det går ju att variera i oändlighet och sötpotatisen har så otroligt många användningsområden att jag helt enkelt aldrig tröttar.

Sist vi åt sötpotatis gjorde jag en bakad variant som jag fyllde upp med kesojordnötssmörssås och ett par dustar kanel på toppen. En alldeles sagolik kombination om du frågar mig!

Att göra bakad sötpotatis är superenkelt. Jag gör min i micron och har då en färdig middag på 10 minuter. Bra snabbmat? Världens bästa snabbmat!

Självklart kan du även baka den i ugnen, men då tar det såklart längre tid.

IMG_4974

Recept (1 person):

1 stor sötpotatis

1-2 dl keso

1-2 msk jordnötssmör

1-2 msk mjölk

Kanel

Salt

Skrubba sötpotatisen och lägg den i en ugnssäker form. Stick massa hål i den med en potatissticka och kör sedan in i micron på full effekt i 8-10 minuter beroende på hur stor potatisen är. Fixa under  tiden en sallad på dina favoritgrönsaker och mixa ihop såsen. Blanda jordnötssmör och mjölk till lagom konstens och smaka av med en nypa salt.

När potatisen är klar skär du två snitt och ”öppnar” den så att du kan lägga i fyllningen – keso och jordnötssmör och eventuellt lite salt. Avsluta med att pudra över kanel och servera tillsammans med salladen.

Tips – jag gillar att göra mycket fyllning så att jag kan fylla på potatisen i omgångar under måltiden.

Superenkelt och supergott!

IMG_4972

 

Fler smarriga recept med sötpotatis som ni INTE får missa!

>> Tofu- och sötpotatisburgare

>> Lins- och sötpotatisgryta med oumph

>> Glutenfria tunnbröd med sötpotatis

>> Världens godaste sötpotatispuré

>> Hemgjorda sötpotatischips

 

Kram / Emma.

LOADING..