NOGASIN GO – min hjälp mot uppblåst mage!

Hej kompisar ♥

Jag har tidigare berättat om Nogasin GO för er, och nu vill jag återigen, inför sommaren i samarbete med Biolac påminna er om Nogasin och hjälpen den kan ge oss med IBS och krångliga magar!

Nu är det snart ett år sedan jag den här fantastiska tabletten. Och ja – jag säger fantastiskt – för mig är den det. Nogasin är ju precis som Lactrase många gånger räddaren i nöden för mig när det vankas tillställningar med mat som min mage inte riktigt är kompis med. Att sitta på uteservering, njuta av midsommarbuffé, och festa till det med grillmiddagar hör sommaren till. Jag fullkomligt älskar dessa stunder med sociala tillställningar och god mat. Tyvärr älskar inte min mage det lika mycket.

Min mage är känslig mot ganska mycket. Jag kan inte äta lök, svamp, avokado, böner, broccoli, blomkål och mycket annat som ofta serveras till middagarna nu under sommaren. Det allra värsta för min mage att få i sig är lök och det är det allra svårare att undvika kan jag tycka. Det är tamejtusan lök i allt och det är rakt ut sagt skitsvårt att hitta mat som är exemplarisk för magen!

Jag kan tycka att livskvaliteten försämras avsevärt när magen inte mår bra. Att behöva sitta med magont, gaser och uppsvälld mage när jag är bortbjuden, går på bio, äter på restaurang, vid olika högtider och liknande är inte kul. Det är ju just vid dessa tillfällen som jag vill att magen ska må bra.

Det är här Nogasin kommer in i bilden och häng med så ska jag berätta lite mer om dessa tabletter för er.

IMG_5130 IMG_5132

Tack vare Nogasin GO slipper jag numera sitta med en mage som spänner över byxkanten och gaser som bubblar i magen. Jag kan istället njuta av maten och det sociala livet, vilket är helt fantastiskt! Nogasin minskar besvären avsevärt och jag är så tacksam för det! Visst måste jag fortfarande försöka tänka på vad jag äter, och även försöka undvika att äta några mängder av det jag inte tål.

Men vad är Nogasin kanske du undrar?

Nogasin är ett matsmältningsenzym som innehåller alfa-galaktosidas. Detta hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och minskar också på så sätt gasbildning och uppvälld mage!

Genom att klicka här kan ni läsa mer om Nogasin, hur det används och hur det fungerar!

Ni hittar Nogasin GO till försäljning på alla apotek!

IMG_7351

Jag har numera alltid en burk Nogasin GO med mig i väskan. Det som är så bra är att eftersom den går att tuggas/ sugas på behöver jag ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt. Det enda jag behöver göra är att tugga i mig 1-2 tabletter och därefter har jag DIREKT effekt och kan njuta av min mat med desamma!

För mig har Nogasin varit guld värt vid julbord, under resor, på midsommarbuffén, grillmiddagar, på kalas, vid restaurangbesök, under flygningar, hotellfrukostar och de gånger jag blir sugen på t.ex. bönpasta här hemma! Det är idag en tablett jag INTE vill leva utan ♥

IMG_0411IMG_5133

Nu vill jag och Biolac att fler som lider av magbroblem och uppblåsthet i samband med måltider ska upptäcka denna fantastiska tablett som kan vara en så enkel hjälp i vardagen för många!

Den här veckan har jag därför chansen att lotta ut en förpackning var till tre av er läsare som skulle vilja testa Nogasin GO! Om du själv inte har magproblem kan du tävla åt en vän/ syster eller mamma som kanske har problem med uppblåsthet och gaser och skulle bli glad över en ask Nogasin GO?!

 

För att vara med och tävla:

>> Kommentera och berätta varför du vill vinna!

Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 24.00 och vinnarna presenteras på måndag! 

 

Inlägget presenteras i samarbete med Biolac.

Kram / Emma.

 1. Åh. Dessa vill jag prova! Lök är också en av mina värsta, men även vete och mjölk. Jag ska åka på två veckors all inklusive och då hade dessa varit toppen att få prova!

 2. Känner igen mig i det du berättar, inför middagar och högtider får jag räkna med uppblåst mage och klär mig därefter. Har haft IBS sedan några år tillbaka, och detta låter som något jag vill prova!

 3. Skulle vara toppen att ge min yngsta dotter chansen att prova de här tabletterna, hon har mycket problem med magen. Tack för en toppenbra blogg:)

 4. Min första tanke när jag läste den inledande delen av inlägget var ”det HÄR måste jag rusa till ett Apotek för”. Sedan kom jag till den avslutande delen och tänkte ”JAG ska tävla”. Efter för många år i ätstörningarnas träsk har min mage kommit att bli lite kajko på heltid. Jag har ingen diagnos och är inte heller intolerant mot någonting, däremot är jag känslig mot framförallt laktos och kan aldrig riktigt njuta av en måltid på grund av vad den gör med min mage. Detta stället till det både fysiskt och psykiskt; fysiskt för att jag svullnar och får ont och psykiskt för att storleksskillnaden och smärtan genererar ångest. Skulle bli så, så glad om jag fick chansen att testa dessa (och vinna inte bara över anorexian)!

 5. Hej! Jag älskar precis som du att njuta av god underbar MAT! Det är något jag värdesätter högt här i livet. Jag känner tacksamhet över att ha möjligheten att kunna välja vad jag vill äta, att få äta mig mätt varje dag och dessutom ofta tillsammans med människor som jag tycker om. Älskar även att laga mat och använda råvaror som både gör gott och smakar gott!
  För en tid sedan gick jag igenom en väldigt tuff period i mitt liv och fick i och med detta väldiga problem med magen (ibs). Jag njuter fortfarande av mat men tyvärr har jag även väldigt ofta mycket lidande i samband med måltiderna då min mage har blivit så känslig!
  Önskar att jag kunde få slippa detta och bara få fortsätta fokusera på allt det härliga och trevliga med maten istället för att ha ont och bli stressad över att jag kommer få problem när jag äter! Tack Emma för en fantastiskt blogg <3

 6. Jag har precis som du problem med IBS och ibland känns varje dag som en kamp för att magen ska vara ok. Jobbar som sjuksköterska och har tyvärr sällan en lugn eller lång matrast vilket såklart gör magen än mer orolig. Vore fantastiskt om det kunde hjälpa att ta en tablett de dagar stressen på sjukhuset är som värst och kunna hålla magen lite gladare. Tack för att du delar med dig av dina tankar och inlägg om hur du hjälper magen, så bra med tips, råd och ord på hur det känns att leva med IBS. Du hjälper!

 7. Åh det är precis det här jag har letat efter och är i stort behov av! Har haft ibs ett par år nu och har har väldigt svårt att veta exakt vad det är jag inte tål och vad som går bra för magen! Ett tag blev jag nästan rädd för att äta allt för att jag inte visste hur jag skulle reagera. Hade mer än gärna velat testa dessa tabletter och känna mig mer säker på att min mage kommer hållas mer i schack efter all typ av mat !!

 8. Jag önskar att få ro i själen för jag orkar inte med att vara gasig och ha magont mer. Har som många haft problem länge men efter hög stress har magen varit kaotisk samtidigt som jag tappat hår. Vill bara få känna mig bekväm med mig själv då mycket av mitt självförtroende sitter i magkänslan! ♡ vill gärna prova om detta kan stärka mig och min mage!

 9. Det är dagligen en kamp med ibs och det är samma här, tål inte heller det mesta med högt innehåll av fodmap. Jag har börjat dra mig undan socialt för att jag inte orkar känna mig besvärlig eftersom folk som inte själv har ibs förstår inte alltid. De uppfattar en som kräsen har jag märkt. Tycker även det är jobbigt prata med min ibs och detta är väldigt tråkigt för mig då jag är en väldigt social person egentligen. Skulle vilja testa dessa tabletter så jag utan problem kan beställa in bruna bönor med fläsk och löksås haha. Skämt o sido finns nog inga tabletter som kan hjälpa mot reaktionen av den kombinationen;) men iallafall mot att slippa beställa in glutenfritt, laktosfritt osv. Tqck för en superbra blogg ! Kram

 10. Dessa har jag ännu inte provat, har Glutenzym som funkar ganska bra men att slippa tänka på att man behöver vatten skulle vara perfekt. Jag har ALLTID problem med magen i samband med måltid och flera timmar efteråt (precis samma som du, värst är laktor, vete, lök, bönor, grova grönsaker…). Detta är verkligen hemskt, och nu när det är bjudningar, middagar, fikor, massa glass på sommaren hade dessa varit perfekt att vinna.
  Kram!

 11. Det här känns som en tablett som är klockren för en mage som min. Har det senaste året insett att min mage inte mår bra av att äta framförallt lök,vitlök och gluten. Har genom dig testat glutenzym som enligt mig är magiska. Som jag njuter att få äta det som jag i ett års tid helt plockat bort är magiskt. Om nu dessa tabletter funkar lika bra för resterande problem utöver gluten känns det som om magproblematikens makt kan få vila lite. Just nu är det magen som hela tiden vill vara med och bestämma. Men att kunna ta tabletter som kan hjälpa mig att smälta maten och faktiskt få njuta av en måltid igen utan att oroa sig över eventuella biverkningar vore fantastiskt. Att slippa tänka på var närmsta toalett finns eller vilka kläder man ska ha på sig då magen ofta inte riktigt vill få plats i jeansen till exempel.
  Första gången jag ens kommenterar men genom din blogg har jag hittat massor med inspiration och recept för att få en lugnare mage! Tack!

 12. Jag har kämpat med en uppsvälld mage i snart 10 år. Har provat en hel del från Apoteket men har inte funnit något som ger stor effekt. Skulle hemsktgärna vilja prova nogasin i hopp om att finna något som faktist fungerar!

 13. Som så många andra här har jag ofta problem med bubblig och spänd mage, och eftersom jag är vegetarian är det extra svårt att undvika vissa råvaror som triggar igång, så att säga! Det hade varit Så himla kul att prova Nogasin go, och en sån himla lättnad med ett bekymmer mindre i en knäpptyst tentasal till hösten….. 😀

 14. Att njuta av mat är topp tre bästa som finns enligt mig och min IBS har gjort livet minst sagt begränsat. Därför vore det himla fint med Nogasin för att ibland kunna fokusera på god mat istället för orolig mage!

 15. Åh denna produkt låter EXAKT som det jag skulle behöva för min mage! Jag lider av IBS och kan idag knappt äta ute eller annan mat än den jag själv lagar, om det finns en tablett som skulle kunna hjälpa magen vid sociala tillställningar så skulle en stor klump i min mage släppa!

  Därför skulle jag jättegärna vinna denna tävling och få testa denna produkt!

  Kram

 16. Åh drömmen att vinna dessa!! Har velat testa dem länge, men aldrig kommit till skott att köpa dem då jag sparar pengar till en långresa i höst/vinter! Jag var sjuk i anorexi i ca 3 år, och då skadades verkligen min mage. Sedan dess måste jag äta glutenfritt och laktosfritt, och måste precis som du undvika lök, vitlök, bönor osv. Jag är en flitig användare av Lactrase Go som verkligen hjälper mig mycket när jag är ute och äter och vill njuta av mat med laktos i. Det vore ju helt underbart om Nogasin Go fungerade lika smidigt, att man kunde äta mer fritt med hjälp av bara ett litet piller och slippa magproblemen! Jag håller verkligen med dig, livskvalitén försämras verkligen de dagar magen vägrar samarbeta.. Jag håller tummar och tår om att vinna en förpackning Nogasin Go och hoppas att det kan hjälpa mig lika mycket som de hjälper dig! 🙂

  Tack för en positiv och peppande blogg!! Kram 🙂

 17. Min mage är ibland orolig efter vissa måltider. Den ”jobbar hårt” med maten och ibland kan man höra hur det bubblar. Den känns även uppsvälld och ibland får man en känsla av ihålighet. Det slog mig först nu efter jag läst ditt blogginlägg att dessa tabletter kanske kan hjälpa. Hoppas på tur och vill även passa på att tacka dig för en fantastiskt bra och inspirerande blogg ! Kram Annie

 18. Vilket magipiller! Och vilken DRÖM om det fungerar! Jag fick diagnosen IBS för drygt ett år sedan och det påverkar mig mer än jag hade önskat. Men det är ett litet hinder i vardagen med tanke på allt annat lidande som finns i världen… Men vem skulle säga nej till en genväg till njutningsfulla bruncher på altanen och grillkvällar på stranden? Inte jag i alla fall! 😉

 19. Hej Emma!

  Jag är en 18-årig tjej som under senare år fått mycket problem med min mage. Den är som du beskriver ofta uppsvälld med gaser och smärta och jag instämmer helt med att det försämrar livskvalitén totalt. Det är inte roligt att tvingas gå hem från vänner för att man har så ont pga att man ätit något man inte tål! Jag försöker äta vegetariskt i skolan, men då det är mycket bönor, lök, kål och linser som ersätter köttet så blir det lite problematiskt då magen reagerar kraftigt. Problematiken i allt detta ligger i att jag inte vet exakt vad magen reagerar på då jag ena dagen kan få ont av något som går bra nästa. Jag har tagit prover för om jag är glutenkänslig, men det är jag ej. Dock har läkaren sagt att det är troligen är IBS. Har även testat olika ”uteslutningsperioder” med bl a laktosfritt, men ändå inte fått någon klarhet på vad det är jag klarar av. Nu när det är sommarlov och det är därmed lite lättare att helt bestämma över sin kost ska jag försöka med någon sorts elimineringsperiod likt den du gjorde för ett tag sedan för att pricka ut livsmedel som jag inte mår bra av. MEN som du säger, sommaren erbjuder ju en massa härliga grillkvällar, restaurangbesök och bufféer av olika slag som jag så gärna skulle vilja njuta av UTAN att få sådan smärta i magen. Därför håller jag tummarna för att ha turen att vinna dessa tabletter! Tack för en fin blogg med många kloka råd och tips. KRAM!

 20. Har sett flera liknande inlägg på andra träningsbloggar när jag desperat har sökt efter hjälp mot mina magbesvär. Därför vill jag bara säga att jag verkligen hoppas att du skrivit den här artikeln för att du faktiskt tycker att dessa tabletterna ungerar. Inte för att du blivit SPONSRAD. Vi som lider av mag och tarmbesvär är sjukt desperata efter hjälp och har provat allt mellan himmel och jord.

  1. Hej Erika! Jag vet precis hur det är att ha en känslig mage och att vara bortbjuden, gå ut och äta eller liknande kan vara döden för min mage. Nogasin har hjälpt mig mycket. Självklart tar det inte bort ALLA symtom, men det underlättar mycket och jag har inte alls blivit lika gasig och uppsvälld som jag annars kan bli. Sen funkar det säkert olika för olika personer, men för mig har det funkat bra! Skulle aldrig skriva om det annars 🙂

 21. Jeg er en dame på 53 år . Har aldri hadt fordøyelsesbesvær kunne spise alt . Liker å spise sunn mat som innebærer frukt og grønt, nøtter og masse korn sorter. I den siste tiden har jeg Vært mye oppblåst I magen d.v.s I et år. Har lagt på meg men ikke mye og ikke synlig vektøkning . Har måttet gå opp en str. I overdel pga oppblåst mage. Kjenner oppblåsthet ekstra godt når jeg spiser løk, kjøtt og kornsorter føler at kjøtt er blitt min største fiende for magen da jeg ikke er noe kjøttmenneske skulle ikke det vært noe problem. Tenker på Jula med alt den bringer kunne det Vært interessant å prøve dette produktet .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..