Glutenfria saffransbullar med mandel- och dadelfyllning

Hej mina underbara vänner ♥

img_8146

Julbaket alltså, jäklar så härligt det är!

Jag älskar att duka fram bakgrejerna i köket, knyta på mig förkläde, dra på julmusiken, för att sedan njuta av bakning, julsmaker och ljuvliga dofter! Det är mindfulness för mig, en stund där jag är totalt närvarande i nuet och bara njuter!

I måndags satt jag som vanligt hemma framför datorn och jobbade hela dagen. Jag passade därför på att pausa jobbet mitt på dagen för lite julbak. Det är så lyxigt att kunna göra det! Jag hade hittat ett recept på glutenfria saffransbullar hos Risenta som jag inspirerats av och var så sugen på att testa.

Resultatet blev så bra!

Jag fyllde mina glutenfria saffransbullar med mandel- och dadelfyllning som gjorde dem otroligt krämiga och goda! Inte en så sockerfri eller nyttig bulle kanske, men en otroligt god sådan. Den här bullen får ni inte missa om ni vill ha något gott till lussefikan på tisdag hörnni!

img_8142img_8139

Glutenfria saffransbullar med mandel- och dadelfyllning

Ingredienser (10 bullar):

 • 75 g smör
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 dl socker
 • 1 paket saffran
 • 25 g jäst
 • 2 dl majsmjöl
 • 2 dl bovetemjöl
 • 1 dl rismjöl
 • 1/2 dl psylliumhusk

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader och blanda ner socker och saffran. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör sedan ner mjölet och blanda till en jämn smet som sedan får jäsa under bakduk i 30 minuter. Mixa under tiden ihop mandel- och dadelmassan (recept nedan).

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små runda bullar och gör ett hål med tummen på undersidan. Peta in lite mandelmassa och nyp ihop degen så att ingen massa rinner ut. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda bullarna i 15-20 minuter, ta ut och låt svalna. Pensla bullarna med smält smör och vänd dem sedan i socker.

Mandel- och dadelmassa:

 • 10 färska dadlar
 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 1 krm vaniljpulver
 • 3 msk vatten

Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en krämig massa.

img_8134 img_8147

 

Fler tips på goda glutenfria saffransrecept:

>> Glutenfria saffransmuffins

>> Glutenfria saffransvåfflor

>> Glutenfri saffranskladdkaka

>> Glutenfria lussekatter

 

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..