Tofu stroganoff med quinoa

Hej vänner ♥

img_8028

Sedan jag blev gravid så har jag inte varit jättesugen på vegetarisk mat. Nä – korv, skinka och såna konstiga saker som jag typ aldrig äter annars är vad jag varit sugen på. Det är lustigt det där, haha! Men nu äntligen börjar suget efter vegetarisk mat att komma tillbaka och från ingenstans fick jag en idé om att göra en vegansk stroganoff med tofu förra veckan – ja en tofu stroganoff helt enkelt, som serverades med röd quinoa.

Tofu är en favorit i den vegetariska världen och jag är så glad över att det är snällt och skonsamt för magen. Bra för oss med IBS som ändå vill kunna äta vegetariskt (bönor och andra bra vegetariska proteinkällor är ju mindre snällt för magen tyvärr). Tofu är en perfekt proteinkälla i olika veganska/ vegetariska grytor och går att smaksätta på alla möjliga vis!

Och att göra stroganoff på tofu – varför har jag aldrig tänkt på det förut?

Så himla gott ju! Och dessutom otroligt enkelt och snabbt tillagat!

Här har ni nyttig, hemlagad snabbmat med lite miljöpåverkan – många guldstjärnor till denna rätt alltså ♥

img_8031 img_8035

Ingredienser (3 personer):

 • 1 stor morot
 • 270 g naturell tofu
 • 390 g krossade tomater
 • 250 ml havregrädde
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 msk grönsaksfond
 • 1/2 dl röda linser
 • 1 näve hackad persilja
 • salt och peppar
 • olivolja
 • 3 pertioner quinoa till servering

Skala och riv moroten grovt. Hetta sedan upp en panna med olivolja och fräs morötterna någon minut. Häll på krossade tomater, tomatpuré, havregrädde och grönsaksfond. Lägg i linserna och låt sedan puttra i 5-10 minuter. Sköt tofun i tärningar och lägg i grytan. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.

Servera med quinoa och sallad!

PS. Tål du lök i maten är det säkert extra gott att riva/ hacka ner en gul lök tillsammans med morötterna i början. DS.

img_8037

 

Receptet är anpassat för IBS-magar, helt vegan och utan gluten eller mjölk!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

LOADING..