Recept: Ingefärsshot

God morgon ♥

IMG_9170

Jag har äntligen fått tummen ur och gjort en sats ingefärsshot här hemma. Svärmor har pratat om och lovordat det ett tag nu, och jag som är tokförtjust i både citron och ingefära var ju bara tvungen att testa jag också!

Sedan några dagar startar jag därför varje morgon med en sån här shot, och som jag älskar det!

Ingefära är både uppiggande och stärkande för immunförsvaret och passar därför extra bra såhär i förkylningstider!

Vill du boosta kroppen och hålla dig frisk i vår rekommenderar jag dig att koka ihop en sats. Receptet är enkelt med få ingredienser, och dessutom väldigt gott (iallafall om du gillar ingefära)!

IMG_9172 IMG_9173

Recept: ingefärsshot

Ingredienser (1 liter):

1 liter vatten

300 g färsk ingefära

3 citroner

1/2 dl honung

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader). Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Förvara flaskan i kylskåpet där den håller sig ungefär en månad!

OBS! Jag gillar stark smak på ingefära så denna shot är riktigt stark. Vill du ha en mildare variant rekommenderar jag dig att minska på ingefära till runt 150-200 g istället för 300 g.

IMG_9169

 

Med det vill jag önska er en finfin fredag!

Ta hand om er och njut av dagen bästa ni 

 

Kram / Emma.

LOADING..