Toast med rödbetsröra och chévre

Hej fina ni ♥

IMG_1087

Toast med rödbetsröra och chévreost!

Rödbetor och chévre är ju en helt fantastisk kombination, och att göra en varm macka med dessa ljuvliga pålägg var en påhitt som dök upp i mitt huvud nu när jag äntligen får käka chévreost igen (har saknat hela graviditeten).

Så, i fredags mixade ihop en röra med endast tre ingredienser – rödbetor, philadelphiaost samt basilika och smetade ut på ett gäng skivor nötbröd. Sen toppade jag med chévre och körde in i ugnen tills osten blivit sådär lagom krispig!

Fredagsmiddagen var serverad och vi njöt av de godaste mackorna vi ätit på länge!

Dessa kommer vi garanterat göra igen!

Har ni inte söndagsmiddagen planera än? Varsågoda, här kommer tips på ett av världens bästa och godaste söndagsmys (enligt mig då). Vegetariskt, få ingredienser, enkelt, snabbt och otroligt gott. Vad med kan man begära liksom? Hihi.

IMG_1069 IMG_1078 IMG_1074

 

Toast med rödbetsröra och chevre

Ingredienser (4 personer):

8 skivor nötbröd (eller annat bröd)

500 g förkokta rödbetor

100 g philadelphiaost

1 kruka färsk basilika

Salt och peppar

200 g chevreost

Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop rödbetor med philadelphiaost och basilika i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Skiva upp chevreosten. Klicka ut rödbetsröran på brödskivorna och lägg på osten. Kör in i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med lite basilika och servera sedan tillsammans med en god och krispig sallad!

 

>> Klicka här för att komma till recept på mitt goda nötbröd!

 

IMG_1051 IMG_1069 IMG_1072 IMG_1073

 

Gott som kvällsmys, lunch eller som en god fika. Eller varför inte till frukost? Det är en perfekt lyxvariant till helgfrukosten! 

Hoppas det smakar!

 

Och när vi ändå pratar toasts – testa också:

>> Toast med päron, ädelost, valnötter och honung!

 

Kram / Emma

LOADING..