Elsa 7 månader

Idag blir våran lilla Elsa sju månader! Kan ni förstå att jag har varit mamma i hela sju månader nu? Samtidigt som det känns så sjävklart är det så otroligt svårt att förstå! Jag har ett barn, som med all utveckling som skett från och med födseln numera är en egen liten person med egenskaper och en egen personlighet. Lilla älskade Elsa!

Hösten brukar vara en tung period för mig, men det har jag inte alls upplevt i år. Trots lite konstant sömnbrist känner jag mig så lyckligt lottad som har Elsa och som får spendera dagarna med henne. Hon är min lilla solstråle som lyser upp alla mörka dagar och fyller livet med med så mycket glädje och kärlek ♥

Älskade Elsa, det här är du 7 månader gammal:

> Du reser dig numera från sittande till knästående på alla fyra. Sen står du så och gungar, men när du gör ett försök att ta dig framåt hamnar du på mage, så än kryper du inte, även om du hemskt gärna vill.

> Även om du inte kan krypa framåt så ligger du ändå aldrig still. Du rullar runt, ålar baklänges och helt plötsligt hittar jag dig på ett helt annat ställe än vad jag la dig på!

> Och sitter du i knä sitter du heller aldrig still. Du är som en liten ål, sträcker dig på alla håll, rycker tag i saker och vill ha något att pilla på och undersöka jämt och ständigt.

> Och ja det här med att pilla på och undersöka saker, det är något du kan ägna mycket tid åt. Har du ett gäng outforskade saker framför dig håller det dig sysselsatt ett bra tag!

> Att leka tittut är något av det roligaste du vet. Du älskar också när du får rida på våra axlar och bäst är såklart när vi kombinerar tittut med axelridning. Vi har spenderat mycket tid till att ha dig på axlarna samtidigt som vi hoppar fram framför spegeln och säger ”tittut”.

> Du tycker också om att vara på öppna förskolan och umgås med andra barn, så där brukar vi hänga iallafall ett par gånger i veckan. Men vi umgås också en hel del med våra vänner hemma hos varandra. Bara du har någon att leka med så är du extra glad och nöjd.

> Något av det godaste du vet är satsumas. När du ser en satsuma börjar du gapa, gör små lyckoskrik och sprattlar med benen, vilket betyder att du vill ha den NU på en gång.

> Andra ätbara saker som du älskar är katrinplommonpuré, ägg, tomat och majskrokar.

> När jag frågar ”var är pappa?” så tittar du efter Pelle, och frågar Pelle ”var är mamma?” tittar du efter mig. Du förstår alltså numera att jag är ”mamma” och Pelle är ”pappa”.

> Du är och har alltid varit en pratglad unge som älskar att ligga och lyssna på din egen röst. Dina ljud utvecklas och det dyker upp något nytt nästan varje dag tycker jag, och numera låter det inte bara som joller, utan som att du faktiskt pratar ditt eget språk och försöker sätta ihop meningar. Det är underbart och fascinerande att lyssna på!

> Du har varit väldigt mysig en period eftersom du varit lite mammig. Det har inneburit att jag fått extra mycket kramar, pussar och närhet av dig! Vi har spenderat mer tid i sjalen igen och du hänger ofta på höften i sjalen när vi är hemma eftersom du vill bli buren och vara nära samtidigt som jag behöver få saker gjorda.

> Mammaperioden har också inneburit att du varit lite mer krävande än vanligt, sovit sämre och varit väldigt kinkig. Enligt utvecklingsappen ska det ha med att göra att du nu börjar förstå avstånd och på så vis inser att jag kan försvinna från dig och därför vill ha mig nära hela tiden. Det gör det hela ganska logiskt.

> Du har både ett humör, en vilja och röstresurser som heter duga, vilket vi får erfara när du inte får som du vill. Herregud alltså! Med andra ord så skriker du högt för att få din vilja igenom…

> När vi var på BVC senast var du 6,5 månader och vägde då 6770 g och var 65,5 cm lång.

  

Fotografier tagna av: Caroline Dahlén

 

 

Kram / Emma.

  1. Vad roligt att läsa. Min son bli sju månader idag, jag fattar inte heller vart tiden tagit vägen. Det känns som att allt går för fort även om det är fantastiskt att se honom utvecklas.

  2. Hon är supergo! Och framåt verkar det som 🙂 Almon väger nu 6 månader 8,7 kg (!) och är 70 cm. Han kan inte krypa men ålar sig framåt, runt för att ta saker. Vill så gärna upp i krypläge men lyfter bara upp naveln, har en gång fått upp kroppen högre. Väldigt frustrerande för honom. Sömnen har fortfarande varit kass 🙁 men nu ser vi vissa förbättringar pga somna-själv-strategi. Hoppas hoppas det blir bättre! Kram till er

    1. Ja hon är otroligt social 🙂 så mysigt med en uppdatering om Almon! Härligt att han ålar sig framåt och att sömnen börjar bli bättre, håller tummarna att det fortsätter så! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..