Elsa 9 månader

Idag blir Elsa 9 månader! Vårt älskade barn, så stor, men samtidigt så liten! Nu har hon levt lika länge utanför magen som inuti (nästan iallafall eftersom hon kom 5 dagar tidigt). Det känns overkligt!

Jag har så svårt att minnas att det en gång existerade ett liv utan Elsa. Det känns jättekonstigt att tänka att det bara varit jag och Pelle tidigare, att vi liksom inte haft en annan person att anpassa oss till och ta hand om. Hur var det livet ens? Konstigt nog är det jättesvårt att minnas, det är så självklart att vi är tre nu!

Bebistiden känns så avlägsen! Just nu är det är full fart från morgon till kväll och jag har lite svårt att förstå att det är samma bebis som bara för ett par månader sedan satt lugnt och stilla och lekte på en filt. Vart tog min bebis vägen?

Det går minst sagt undan i en rasande fart, och det har hänt mycket med Elsa den senaste månaden! Livet för oss föräldrar är bra mycket mer intensivt nu sedan Elsa började krypa och ställa sig upp mot saker. Hon är så rörlig och vill helst inte sitta still en endaste liten stund. Hon vill bara stå, gå och undersöka precis allt som finns i hennes synfält!

Samtidigt så är det så kul att vara mamma just nu! Jag skrattar mer än vad jag någonsin tidigare gjort, och precis som alla säger så blir det bara roligare och roligare! Jag är så tacksam för det där lilla livet som kommit och gett oss så mycket glädje, närvaro och kärlek. Älskade Elsa ♥

 

Älskade Elsa, detta är du 9 månader gammal

> Du kryper i en rasande fart just nu och försvinner ofta iväg på egna äventyr. Jag hittar dig på nya ställen hela tiden!

> Du reser dig upp mot saker så fort du får chansen och vill gärna stå och gå hela tiden. Du har lärt dig att gå med gåvagnen och du är så stadig på benen nu att det räcker med att vi håller dig i en hand när du går. Lilla gumman, när blev du så stor att du ens började gå?

> Och ja det här med att du blivit mer rörlig märks ju i sömnen också. När du ska sova vill du helst bara ställa dig upp i spjälsängen hela tiden och därför söver vi dig numera på bröstet och lägger ner dig i sängen när du somnat. Men även när du sover kryper du runt i sängen i sömnen och vi hittar dig i alla möjliga sovställningar!

> Du älskar att ”plocka ut” grejer och tar varje chans du får att undersöka innehållet i väskor, lådor, skåp och korgar. En handväska eller en necessär är t.ex. roligare än vilken leksak som helst.

> Diskmaskinen är också lite utav en favorit, och så fort vi öppnar den är du där inom några sekunder. Du vill gärna klättra upp på den och tycker om att vara med och plocka ut alla grejer.

> Katter är ditt favoritdjur och varje gång du ser en katt blir då så exalterad och glad. När vi frågar ”hur katten låter?” piper du till i ett försök att säga ”mjau”.

> Du ropar numera ”mamma” när du vill att jag ska komma, och ”dada” när du vill att Pelle ska komma.

> Vi ordtränar varje dag och du börjar därför lära dig fler och fler ord. Det är så häftigt att vara med dig på den här resan och se hur fort du lärt dig saker!

> Du har även börjat förstå att du kan underhålla oss, och varje gång du gör något som vi skrattar åt upprepar du det gång på gång, och så skrattar du också. Det är jätteroligt och just nu skrattar jag mer än någonsin tillsammans med dig <3

> Du gillar fortfarande att hänga i sjalen och vill gärna vara med mig i köket nästan varje dag vi ska laga mat. Så fort jag går dit kryper du efter och sträcker armarna mot mig och vill att jag ska ta upp dig så du får vara med och se vad som händer (och gärna provsmaka på det jag lagar). Jag älskar även att du är så intresserad av att vara med mig i köket!

> Efter att ha varit väldigt mammig och pampig en period börjar du nu knyta an till fler personer inom våra familjer. Du känner t.ex. igen mormor och morfar och blir jätteglad när du ser dem!

> Du pratar och pratar och pratar i all evighet och har så mycket olika ljud för dig. Ibland är du väldigt högljudd och flera gånger har du skrämt dina kompisar med ditt höga kvittrade. Du är för det mesta bara glad när du låter så, men dina kompisar blir rädda ändå. Och när de börjar gråta får du en reaktion på dina ljud vilket gör det ännu roligare, så då fortsätter du, haha!

> Numera vinkar du nästan alltid när någon säger hej eller hejdå till dig.

> Musik och böcker är två andra saker du gillar mycket tidigare och som bara blir roligare och roligare. Numera kan du komma krypande med en bok och klättra upp i våra knän för att vi ska läsa den för dig. Så mysigt!

> Du har äntligen fått dina första tänder. Två två små bissingar i underkäken. Båda på en gång vilket varit jobbigt för dig!

> Du är ett yrväder och hopplös att försöka ta kort på. Att arrangera en liten fotostund kan vi bara glömma, för det är du inte ett dugg intresserad av, utan kryper bara iväg mot något du anser mer intressant!

 

Jag är så tacksam för att jag får vara din mamma ♥

 

Kram / Emma.

 

  1. Så mycket kärlek i detta inlägget ❤❤ Underbart roligt att läsa om hur världens gulligaste bebis är om dagarna! För ja, jag tror inte att jag har sett en sötare bebis än Elsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..