Halloumiwrap med aubergine och pesto

Halloumiwrap med aubergine och pesto!

En wrap med något alldeles extra vill jag lova! Den här wrapen gick rakt in bland mina vegetariska favoriter efter första tuggan och kommer att ätas många gånger om hemma hos oss! Det är nästan så jag saknar ord för denna goding. Den var bara så jäkla god och dessutom lättlagad! Ska ni testa en vegetarisk rätt i helgen så är det denna.

Halloumi alltså. Och aubergine! Med pesto (ja jag kan ha snöat in lite på pesto, hehe). Ni måste bara prova! Gör den till fredagsmiddag redan ikväll! Jag lovar att ni inte blir besvikna!

Detta var våran onsdagsmiddag för ett par veckor sedan, och sen gjorde jag den till lunch dagen efter av resterna som blev över! Det var fint att sitta och njuta av den i lugn och ro alldeles för mig själv eftersom Pelle och Elsa var iväg över dagen. Och så hann jag lägga upp och fota fint i dagsljus också, något som annars kan vara svårt att få till nu för tiden, hehe!

Halloumiwrap med aubergine och pesto

Ingredienser (2 personer):
4 tortillbröd
200 g halloumi
4 coctailtomater
1 avokado
1/2 aubergine
1 dl majs
1/2 dl pinjenötter
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan
2 nävar sallad
Salt och peppar
Smör

Skär aubergine i 1/2 cm tunna skivor, salta och låta dem vattna av sig. Torka sedan av aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem i riktigt med smör tills de blir mjuka. Smaka av med salt och peppar. Skiva även halloumi i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem tills de får färg på båda sidor. Mixa därefter ihop basilika, pinjenötter, olivolja och parmesan till en pesto. Gör sedan wraps genom att fylla tortillabröden med pesto, aubergine, avokado, halloumi, majs och tomat!

Ät och njut!

 

 

Lova att ni testar?!

 

Kram / Emma.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..