Så får jag jobbet och föräldralivet att gå ihop i vår

För att återknyta lite till inlägget om att balansera karriär med familjeliv som egenföretagare så skrev ju jag att det först nu börjar bli en liten utmaning att få tiden att räcka till. Och eftersom jag helst inte vill sitta med jobb alla kvällar i veckan har jag och mamma kommit överens om att hon ska hjälpa till med barnvakt nu under våren.

Mamma har väldigt oregelbundna arbetstider, lägger sitt eget schema och är ofta ledig mitt veckan så det finns bra möjligheter trots att vi inte bor så nära varandra. Nu är tanken att jag och Elsa ska åka upp till Torsby varannan vecka och att mamma ska komma ner till Hammarö varannan vecka så att jag iallafall får en dag i veckan att sitta med jobb medan Elsa får hänga med sin mormor.

Så, igår morse åkte jag och Elsa upp till Torsby! Vi hängde hemma hos mamma och pappa på förmiddagen, åt en tidig lunch på Sahlströmsgården med min farmor och farfar och sen köttade jag på med jobb under eftermiddagen och avslutade därefter arbetsdagen med en kylig promenad i det vackra vinter landskapet som är här uppe. När jag kom tillbaka stod maten på bordet, så vi käkade middag och badade Elsa som verkade så hängig igen. Efter badet blev hon jättevarm så vi tog tempen och insåg att hon hade fått feber igen, lilla gumman!

Hon fick alvedon och så gick jag och la mig med henne tidigt. Hon somnade som en stock och sov hela natten fram till 05, då ammade vi en kort stund och sen somnade hon om och sov ända till 08. Vilken drömnatt! Och en sovmorgon på det! Jag hoppas inte att hon sov så bra för att hon hade feber, utan håller tummarna för att det är på väg att vända nu!

Idag verkar Elsa piggare igen och jag tror att febern beror på tänderna. Den har ju kommit och gått lite senaste veckan sedan vi upptäckte att de var på väg i underkäken. Jag har jobbat lite mer nu idag och ska alldeles strax ta helg och åka hem till Hammarö igen. Ser verkligen fram emot fredagsmys nu när både jag och Pelle är friska igen efter förkylning/influensa som vi haft! Hoppas bara att lilla Elsa piggnar till helt och håller snart också ♥

Satt för övrigt och kollade i gamla fotoalbum igår! Här är några bilder på mig som bebis jämfört med Elsa, tycker ni vi är lika?

Jag <– –> Elsa

 

Elsa <– –> Jag

 

Jag <– –> Elsa

 

Hoppas ni har och får en fortsatt fin fredag!

Kram / Emma.

 

  1. Haha, så roliga och söta bilder! Än så länge tycker jag nog dock snarare att Elsa är himla lik sin pappa! Men det kan ju ändras i framtiden- jag känner till exempel inte igen dig alls på dina bebisbilder så vem vet hur Elsa kommer se ut om några år! Det är ju det som är så himla spännande att se, haha 😛
    Så skönt att du ska få hjälp med barnvakt också, så du slipper stressa med jobbet 😀 Och så får ju Elsa och hennes mormor värdefull tid tillsammans också, win-win helt enkelt 🙂

    1. Ja det kan hända mycket! Ska bli så spännande att se hur hon kommer att se ut när hon blir äldre 🙂 Ja det ska bli himla skönt att få lite barnvakt så jag inte behöver stressa 🙂 Och som du säger blir det värdefull tid för Elsa och mormor, så viktigt att få fler trygga anknytningar! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..