Elsa 11 månader

Elsa 11 månader ♥

Är det ens sant att jag skriver det här? Är hon ELVA MÅNADER? Min lilla bebis!!! Förlåt för att jag alltid tjatar om hur fort tiden går, men det är så svårt att förstå att hon blivit så stor, så svårt att förstå att min lilla bebis faktiskt inte är någon liten bebis längre, att hon fyller ETT år om bara en månad. Det känns sjukt!

Jag minns den här tiden för ett år sen. Förväntningarna inför förlossningen och det nya livet med barn. Vem var hon i magen? Hur såg hon hur? Hur skulle hon bli som person?

Och nu är hon här! Snart ett helt år gammal med så mycket personlighet, livsglädje och full av bus! Dagarna med Elsa ger mig så mycket glädje och kärlek och jag är så tacksam och glad över allt vi fått uppleva tillsammans och att jag får se henne växa upp.

Dagarna med henne är den finaste, roligaste och mest utmanande resa jag någonsin gjort – för nej det är inte alltid lätt att vara förälder – men trots utmaningar är det mest underbart och så fantastiskt på många sätt!

 

Älskade Elsa, detta är du 11 månader gammal:

> Du kan gå själv ganska långt nu och stapplar runt på dina små ostadiga ben, men väljer ändå för det mesta att krypa när du ska ta dig någonstans.

> Du tycker det är roligt att titta i djurböcker och din favoritbok är just nu en bok med olika djur som det finns en knapp som du kan trycka på för att höra hur djuret låter. Pippi Långstump är en annan favoritbok.

> Saker du tycker är roliga att leka med nu är köksutrustning som kastruller, lock och slevar, men även leksaker som byggklossar, din klosslåda och pussel. Pusselbitarna tycker du också är himla goda att ha i munnen!

> Och på tal om att ha saker i munnen så stoppar du precis ALLT i munnen. Du undersöker fortfarande det mesta genom att smaka på det och vi måste ha koll på dig hela tiden, speciellt när vi inte är hemma så att du inte får något olämpligt i halsen. Jag undrar hur det blir när det blir vår och vi ska ut och leka. Då kommer du ha många spännande stenar, pinnar och annat kul att smaka på..

> Du är en riktig härmapa just nu och försöker härma allt vi gör – allt från ljud till rörelser! Allra roligast tycker du att det är att härma oss när vi hostar.

> Din favoritlåt är för tillfället ”Huvud, axlar, knä och tå” och du vill gärna sitta i knä och att vi hjälper dig med rörelserna under tiden vi sjunger. I låten vi brukar lyssna på går det snabbare och snabbare för varje gång och du tycker det är jätteroligt när vi gör det fort!

> Du tycker också att det är så roligt med bollar i alla storlekar! Du pekar på dem, sparkar på dem, kastar och gosar med dem.

> Och på tal om att gosa så är du fortfarande väldigt gosig av dig och vill ha mycket närhet. Du föredrar att vara i sjalen, bli buren på och vill gärna sitta i knä när vi leker på golvet framför att sitta för dig själv. Och du är väldigt generös med kramar och pussar!

> Du har fortfarande bara två små tänder och du älskar att borsta dem. När vi plockar fram tandborsten blir du glad och gapar stort. Vi borstar nästan alltid ihop och du vill gärna hjälpa till att borta på mig och Pelle också!

> Du tycker om att bli kliad på ryggen och när vi kammar dig med svinborsten som kliar gott i hårbotten. Då sitter du alldeles stilla, blundar och vi riktigt ser hur du njuter av det! Jag förstår dig, och förmodligen är du lik din mamma som också älskar sån beröring 🙂

> Du är sååå kittlig, men älskar när vi busar och kittlar dig. Då skrattar du så att du kiknar!

> Du har börjat förstå vad klä på sig innebär och försöker ofta sätta på dig strumpor, tröjor och annat själv. Du kan inte mer än att lägga strumpan på foten, men det är himla gulligt att se dig försöka!

> Du gör också tappra försök att äta med bestick och lyckas då och då både med att få maten på gaffeln/ skeden och in den i munnen.

> Du älskar att dricka vatten och det har du alltid gjort. Ofta när vi sitter vid matbordet och glömt ställa fram ditt vatten sträcker du ut handen och ropar ”aaaaa”, det betyder att du vill ha vatten!

> På senaste kontrollen på BVC för ett par veckor sedan var du 70 cm lång och vägde 7730 g.

 

Tänk att vi om en månad firar din ettårsdag! Älskade barn 

 

>> Läs fler inlägg om Elsa här <<

 

Kram / Emma.

 

  1. Alltså Elsa är så vansinnigt gullig att jag själv blir barnsugen, trots att jag annars inte har barntankar haha! Och så fint du skriver också, kul att kunna kolla tillbaka på detta sedan.

    1. Men vad gullig av dig att skriva så 🙂 jag håller ju såklart med om att hon är söt, hihi! Och ja, känns värdefullt att ha dessa texter i framtiden <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..