HEMMA MED MUSLI!

januari 5, 2012 13 kommentarer
LÖRDAGSGODIS / MELLANMÅL/KVÄLLSMÅL

Det här med industrimusli kan ofta förknippas med godis där sockerhalterna kan tyckas vara onödigt höga. Jag har länge fyllt skafferiet med diverse nötter, frön, torkade frukter osv och bara droppat ner det jag känner för direkt i tallriken men nu var det dags att avancera ett steg och steka ihop en egen muslimix.

,. hemmagjord musli med laktosfri naturell yoghurt, gojibär, apelsin och kanel.

Blanda en deciliter vatten med ett par matskedar agavesirap, häll ner ett par tre deciliter valfria gryn, linfrön, sesamfrön pumpakärnor och solroskärnor. Blanda och knåda ihop till en aptitlig gegga. Häll ner i en ugnsform och grädda i ugnen på hundrasjuttio grader i cirka femton minuter. Häll över nötter, kokosflingor, kanel och ett par droppar agavesirap. Ställ in i ugnen i ytterligare femton minuter, sänk ungen till hundratjugofem grader och håll koll så den inte bräns. Låt den sen stå och torka på eftervärme. Klipp över aprikoser innan du häller upp i en fin förvaringsburk.