HEMMA MED MUSLI!

januari 5, 2012 13 kommentarer
LÖRDAGSGODIS / MELLANMÅL/KVÄLLSMÅL

Det här med industrimusli kan ofta förknippas med godis där sockerhalterna kan tyckas vara onödigt höga. Jag har länge fyllt skafferiet med diverse nötter, frön, torkade frukter osv och bara droppat ner det jag känner för direkt i tallriken men nu var det dags att avancera ett steg och steka ihop en egen muslimix.

,. hemmagjord musli med laktosfri naturell yoghurt, gojibär, apelsin och kanel.

Blanda en deciliter vatten med ett par matskedar agavesirap, häll ner ett par tre deciliter valfria gryn, linfrön, sesamfrön pumpakärnor och solroskärnor. Blanda och knåda ihop till en aptitlig gegga. Häll ner i en ugnsform och grädda i ugnen på hundrasjuttio grader i cirka femton minuter. Häll över nötter, kokosflingor, kanel och ett par droppar agavesirap. Ställ in i ugnen i ytterligare femton minuter, sänk ungen till hundratjugofem grader och håll koll så den inte bräns. Låt den sen stå och torka på eftervärme. Klipp över aprikoser innan du häller upp i en fin förvaringsburk.

 

13 kommentarer

Mums!

Jag har en liten fråga som jag tänkte prova att ställa :)

Jag tränar 4 ggr/vecka på gym och gör då nästan alltid samma sak, för det är tryckt för mig. Jag kör crosstrainer 40 min. Det är inte bara träning utan ett sätt att bara få bort lite ångest eller bara rensa hjärnan. Jag vet att det inte är bra att alltid göra samma sak och att man borde bredda sig och aktivera hela kroppen på olika sätt. Men jag gillar inte riktigt något annat. Samtidigt inbillar jag mig att det inte sliter så på kroppen att alltid köra crosstrainer eftersom det är så mjukt, som simning. Men sliter jag på min kropp? Jag vill ju inte skada mig själv.

Hej Fia! undrar om du hort talas om Dukan dieten och vad du tycker om den? Skulle du inte kunna skriva ett inlagg om detta! :)

Hej fia! Jag har en fråga om musli, som jag förstår blandar du alltid din egna musli? Jag är student och har ganska ont om pengar, finns det ingen färdigblandad musli att köpa som är bra? Många har ju mycket socker och sånt i sig, men finns det ingen som är bättre än den andra? Och vad är de för skillnad på grekisk/turkisk yoghurt?

Tack för en superbra och inspirerande blogg!! :)

Carro: Honung är ”nyttigt socker”. Det är skillnad på socker och socker. Precis som att vanligt socker är bättre än sötningsmedel.Sötningsmedel bryts inte ner.
Carolin:Jag tror musli från AXA(Det finns osötad) och musli från Pauluns är bra alternativ eller varför inte köpa dina favoriter(behöver inte vara särskilt många olika sorter utan ta det som du gillar allra bäst)
Hoppas att du hittar en ny favorit!

Skriv en kommentar