KONSTEN ATT INTE STRESSAS,

mars 19, 2012 2 kommentarer
FIA SÄGER

Nyhetsmorgon hade imorse besök av ”Stressdoktorn” och som alltid när det pratas stress suger jag in varenda ord. Jag har ofta känt av den där förbannade stressen och som ni vet resulterade det i att jag gick in i väggen hösten 2010. Sen dess har jag fått en helt annan relation till tid, vila och det här med hur långt jag kan pressa mig själv utan att det blir ohälsosamt. Jag blir ofta förtvivlad när jag inser att det på senare tid nästan anses vara coolt att vara stressad. Som att man skulle vara en bättre och viktigare person om man har en fulltecknad kalender ,.

Stressdoktorn påpekade många sunda saker som att tex. hellre vara ärlig när man kommer försent en dag och bara säga att det gick inte att få ihop än att hitta på vita lögner som ger dåligt samvete och att boka in en kväll i veckan där man har egentid och återhämtning. Det är så otroligt viktigt att tillåta sig att vila och lyssna på kroppen, man kan inte köra på i 110 utan att köra ner sig. Tro mig.

Jag har lärt mig att våga vila på ett helt annat sätt än tidigare och försöker nu njuta fullt ut när jag väl kopplar av. Det är inte hela världen om något inte blir gjort idag och kom ihåg att allt löser sig alltid, att oroa sig är bara ett otäckt effektivt sätt att slösa bort energi.
.

2 kommentarer

Jag lärde mig av en klok kvinna att ”80% av det vi oroar oss för inträffar aldrig”! Tänk vad mycket tid vi lägger på att oroa oss för saker helt i onödan! Bättre att spara på energin så att den finns kvar när vi behöver den, dvs när de där andra 20% inträffar. Är man redan slutkörd av att ha oroat sig säger det sig själv att man då hanterar jobbiga saker ganska dåligt…

Skriv en kommentar