SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

maj 25, 2012 13 kommentarer
FIA ÄTER / FIA SVARAR / FIA TIPSAR / Okategoriserade

Äter du någonsin vegetariskt? Typ som en grön måndag eller så?

Ja men inte så ofta som jag känner att jag borde. Vi äter ofta fisk om det får räknas till ”nästan-vegetariskt” men kan absolut bli bättre på att utforska de vegetariska recepten. Jag provade kikärtsbiffar i våras men fick ge upp det då min mage slog bakut. Sitter ni på några vegetarisk rätter? Dela gärna med er så jag/vi får inspiration till att äta mer köttfritt.

Jag undrar oxå över det här med detox? Vad tycker du om det? Och hur gör man det på bästa/enklaste sätt?

Det beror helt på syfte och tillvägagångssätt. Att detoxa i flera veckor/månader och enbart leva på vätska är inget jag kan förstå, däremot kan det vara bra att”avgifta” sig från t.ex socker om man är väldigt sötsugen eller sockerberoende. Det finns många bra sätt att göra det och det behöver absolut inte innebära att man slutar äta eller måste gå över till någon bokstavsdiet.

Rensa istället  skåpen ut allt uppenbart socker som läsk, godis, saft, kakor osv, det dolda sockret som smaksatta mjölkprodukter, ljust bröd, sylt, diverse charkvaror, drycker osv. , skippa hel- & halvfabrikat, börja laga egen mat och äta matlådor och välj så rena livsmedel som möjligt. Drick vatten till alla måltider, ät regelbundet med mellanmål, lyssna mer på kroppen och ät mycket frukt och grönt för att få i dig mycket vitaminer, mineraler och fibrer.

Vips så äter du hälsosamt, gott och rent!

.

13 kommentarer

Hej Fia.
Jag måste bara säga att jag älskar din blogg och du är väldigt inspirerande för mig. jag undrar om det finns några övningar som gör att man får slankare vader. Mina vader är rätt tjocka jämfört med mina lår och eftersom jag brukar träna styrka så har de blivit allt större och mer definerade. Jag använder inte längre klänningar och kjolar eftersom de ser rent ut sagt gigantiska. Hur kan jag få smalare vader? Promenad? Löpning? Jag har nyligen slutat träna på gym och har inte längre råd att träna på gym förrän efter sommaren. Finns det övningar jag kan göra hemma? Och en till fråga. Jag har fina kurvor men jag känner att min rumpa är väldigt otränad jämfört med resten av kroppen. Jag har börjat med att göra knänöj men finns det andra övningar som gör att man får rundare och mer fast rumpa?

Ang. vegetariskt så har jag fått dille på quornfiléer! De är enkla att tillaga och går att variera i det oändliga känns det som. Jag gillar att krydda med pepparmix och paprikakrydda (ev. lite tomatpuré på…) och sedan steka i lite olja. Som sagt, gå loss på kryddor då de är ganska smaklösa neutrala. Det går även att göra ”köttfärsås” på quornfärs och minihackade paprikabitar- delikat :)

Hej Fia! Som vanligt, tack för världens bästa blogg å världens bästa inspiration! Jag har en fråga gällande styrketräning, hur tycker du att man bäst delar upp kroppens muskler på 3 styrkepass per vecka? Jag kör, ben&bröst, biceps&triceps, rygg&axlar å så kommer mage in vid varje pass! Låter det vettigt?

Hej!

Jag gjorde en detox i våras efter att ha varit sjuk och ätit massor av värktabletter under ett par veckor, hade ständig huvudvärk etc. Så på grund av det valde jag att göra en detox, men inte en med bara soppor eller shakes för jag anser att kroppen behöver näring och det får den inte genom att endast hälla i sig några hundra kcal per dag! Jag gjorde istället så att jag åt rawfood i en vecka men för att inte börja för hårt började jag min vecka med två vegandagar. Skit bra och efter en vecka hade all min huvudvärk försvunnit, förkylningen var som bortblåst och jag var mycket gladare och piggare! Min åsikt i det hela är att ingen ska leva bara på soppor eller shakes, ät nyttig och bra vanlig mat istället!

Normalt sett hade jag sagt att mycket kött går att byta ut med quorn och soyaprodukter, men dom innehåller ofta mycket e-ämnen och andra tillsatser och det tror jag inte är bra att stoppa i din kropp som äter så nyttigt och bra! Så därför kan jag istället tipsa om en quinoa-röra jag brukar göra. Jag kokar ihop quinoa, linser och kikärter, häller av ev vatten, rör ner lite stekt svamp och kryddar med valfri krydda. Curry brukar funka bra. Servera med gräddfil och paprika! Snabbt och enkelt :) Hur mycket man vill ha av varje är ju upp till en själv men jag brukar ha mest quinoa och lika delar linser och kikärter.

Arabisk meze kan man enkelt göra till god vegetarisk mat :) Dessutom så finns resturangen Hermans som man söker lite inspiration. Hummus och Aubergineröra är fantastiskt gott!

Jag är vegetarian, vet ej vilken sort men jag äter ägg och så, och mitt favoritrecept är det här: http://www.kokaihop.se/recept/gudomlig-gratinerad-aubergine. Jag brukar byta auberginen mot zuccini men det spelar nog ingen roll!
Förövrigt så testade jag dina bananpannkakor idag, underbara! Perfekt frukost de dagar man har tid och bra för mig som får ont i magen av vanliga pannkakor! Tack för tipset!

jag undrar vad som hände med dom där hopp-bilderna man kunde skicka in? kommer dom komma upp? eller har dom till och med gjort det,bara att jag missat det?
Jag tyckte det var en rolig grej nämligen;)

Jag äter endast vegetariskt och fisk och älskar att laga mat! Min favoritveggie är nog indisk dal! Jag gör den inte efter något recept men brukar göra ungefär såhär: Fräs två lökar i rapsolja tillsammans med ett par vitlöksklyftor och några cm ingefära. Krydda med garam masala, curry, gurkmeja, sambal, och spiskummin efter smak. Slå på några deciliter vatten, ev. en buljongtärning (annars bara salt) och några hackade tomater. Låt puttra under lock en stund, man kan krossa tomaterna lite med en gaffel så att det blir lite som en tomatsås. Lägg i ett par dl röda linser och koka försiktigt till de blivit mjuka. Klipp i lite färsk koriander (viktigt!!!) precis före servering och servera med ris, eller bara en sallad.
Jag brukar variera den genom att ibland ha paprika, rivna morötter eller bönor i också.

Skriv en kommentar