SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

maj 25, 2012 13 kommentarer
FIA ÄTER / FIA SVARAR / FIA TIPSAR / Okategoriserade

Äter du någonsin vegetariskt? Typ som en grön måndag eller så?

Ja men inte så ofta som jag känner att jag borde. Vi äter ofta fisk om det får räknas till ”nästan-vegetariskt” men kan absolut bli bättre på att utforska de vegetariska recepten. Jag provade kikärtsbiffar i våras men fick ge upp det då min mage slog bakut. Sitter ni på några vegetarisk rätter? Dela gärna med er så jag/vi får inspiration till att äta mer köttfritt.

Jag undrar oxå över det här med detox? Vad tycker du om det? Och hur gör man det på bästa/enklaste sätt?

Det beror helt på syfte och tillvägagångssätt. Att detoxa i flera veckor/månader och enbart leva på vätska är inget jag kan förstå, däremot kan det vara bra att”avgifta” sig från t.ex socker om man är väldigt sötsugen eller sockerberoende. Det finns många bra sätt att göra det och det behöver absolut inte innebära att man slutar äta eller måste gå över till någon bokstavsdiet.

Rensa istället  skåpen ut allt uppenbart socker som läsk, godis, saft, kakor osv, det dolda sockret som smaksatta mjölkprodukter, ljust bröd, sylt, diverse charkvaror, drycker osv. , skippa hel- & halvfabrikat, börja laga egen mat och äta matlådor och välj så rena livsmedel som möjligt. Drick vatten till alla måltider, ät regelbundet med mellanmål, lyssna mer på kroppen och ät mycket frukt och grönt för att få i dig mycket vitaminer, mineraler och fibrer.

Vips så äter du hälsosamt, gott och rent!

.