GLASS I SUNDA LASS!

maj 30, 2012 13 kommentarer
LÖRDAGSGODIS / MELLANMÅL/KVÄLLSMÅL

Som vi tidigare konstaterat är vanlig glass ofta proppad med diverse otäckheter och är inte min personliga favorit. Nu har vi kommit på varianter för den som vill vara nyttigare i form av ”kvargglass” där du fryser ner kvarg som blandats med diverse godsaker som bär, mörk choklad och nötter. Fantastiskt gott och enkelt.

Nu har det kommit ytterligare en variant där en liten köksmaskin gör ”isglass” av fryst frukt och bär. Jag fick testa ett exemplar och gillar idén då frukten/bären bara pressas ihop till en isglass-liknande massa och smakar precis var det är utan att tillsätta onödiga tillsatser.

Sen är det ett mysterium var vi ska förvara alla hippa köksprylar som tyvärr används alltför sällan.

.

,. det här är frysta hallon, mango och kall banan.

.

 

13 kommentarer

Låter perfekt av mig som är en glassälskare vars mage svullnar upp av alla gräddglassar som finns i frysdisken! Vet du om den finns någonstans att köpa i affärer i Sverige? :)

Hej! Jag kommer typ inte ha några pengar i juni (sommarjobbslönen kommer först i juli). Skulle du kunna skriva ett inlägg om billig middagsmat som ändå är god och nyttig? Då skulle jag bli glad :)

Den glassmaskinen såg jag på nån reklam – känns helt onödigt och bökig? Det går väl lika bra att mixa frysta och färska grönsaker med en vanligt stavmixer?

Men å vad kul att jag hamnade här av en slump! Sparar genast för här vill jag läsa mer :)
Glass är ju ett måste såhär års men håller med dig. Hade en hemsk glassupplevelse för ett tag sedan. En glass från Willys i ett såntdär pappaket, till min fasa var glassen som
var kvar på fatet nästa morgon lika fyrkantig som när vi tog ur den ur kartongen… Uuuäää! Hälsosamt!! Din ser mycket godare ut! :)

/ Caroline

Låter absolut fräscht, men tyvärr kan inte hemmagjord ”glass” av bär/kvarg whatever någonsin mäta sig med en hederlig ben&jerry’s :D man måste äta för själen ibland..

Måste säga att jag tycker att du dömmer glassen för hårt, är det sockret du vill undvika?
Finns glass stånd (gelato) där dem har gjort egen handgjorda glass.

Måste hålla med kristina, det går ju att göra VANLIG glass själv också? Om det är tillsatserna som du tycker är ”otäckheter”? Du som förspråkar riktig grädde etc. borde ju verkligen kunna göra din egen gräddglass? Om det däremot är socker och fett du tycker är otäckheterna är ju detta du la upp ett bra alternativ!

Ja kvargglass är kalasgott! Men håller med Kristina om att det faktiskt går att göra hemgjord gräddglass också =) Brukar själv göra det rätt ofta. Sååå himla gott!

Men å andra sidan kanske du tänkte mer på att få i sig en protein & vitamin-bombad variant. Gjorde själv glass i dag med bland annat silkestofu till mellis! :)

Det där ser ju helt underbart gott ut. Vad är det för apparat du använder? En annan glass som jag improvierat mig till, och som är väldigt enkel och snabb att göra, görs så här:
Använd en matberedare med knivarna.
Ta två äggvitor och vispa till ett halvfast skumm, ta sedan dina favoritbär, dessa ska vara frysta. Mängden väljer man själv, mixa tills det blir ganska slätt. Om man vill kan man ha i en tesked vaniljsocker. Värt att prova:)

Skriv en kommentar