LÄSARFRÅGOR

juni 13, 2012 8 kommentarer
FIA SVARAR

Använder du cykelhjälm?

Självklart! Det är det vettigaste jag lagt pengar.

Jag äter inte protienpulver men kan jag göra de där proteinbarsen i alla fall?

Absolut! Det fungerar precis lika bra utan.

Jag har en fråga angående kokos. Jag undrar om det är nyttigt att strö det över sin yoghourt eller om man istället bör använda kanel?

Du kan använda båda två. De är båda goda och passar utmärkt att strössla över allt från kvarg och mjölkprodukter till frukt och bakverk.

Hur mycket rekommenderar du att man ska träna för att bygga muskler? Jag har svårt för att vila och är rädd för att förlora de muskler jag fått. Om jag struntar i träningen en dag måste jag göra dubbelt nästa.

Det låter som att du är på väg in i ett osunt beteende. Du behöver absolut inte ta igen någon träning när du har vilat! Det är under vilan som du bygger upp musklerna igen och utan vila så bryter du bara ner dem gång på gång. Musklerna behöver näring, energi och vila för att utvecklas och mår bra. Du bör ha minst en vilodag per vecka och fler gör absolut ingen skada.


,. kom ihåg att det handlar inte om att träna mest, det handlar om att träna bäst. Kvalité framför kvantitet är det enda raka till en sund, stark och frisk kropp!

.

 

8 kommentarer

Hej fia! Älskar din blogg och du peppar mig till att börja träna igen:)
har en liten fråga, vad är bäst jogga lite fortare i en kvart eller jogga mycket långsamt i en halvtimma? Kraam!

Så sant! Vila ska man göra minst en gång per vecka, och varje muskelgrupp ska vila i minst två dygn mellan varje pass. Annars bryter man ner musklerna snabbare än de hinner byggas upp!

Hej!
Först vill jag tacka för en jätte bra och inspirerande blogg! Sedan har jag även två frågor, det är så att jag är aupair, vilket du också har varit va? I alla fall, nu när barnen inte har skola längre så går jag och småäter precis hela tiden! Jag har haft det problemet i hela mitt liv, men nu när jag jobbar heldagar osv, så blir det massa mer än vanligt. Jag tycker att jag äter mig mätt vid varje mål, försöker dricka vatten istället när det suger. Men ändå, så misslyckas jag nästan alltid med att hålla tillbaka! Sedan är det även ytterligare ett problem jag har och det är att barnen äter ju dessert varje kväll och nu under sommaren lagar jag mat till dem ca 5 dagar i veckan. Då kommer suget igen när det är dags för dessert, jag kan inte hålla mig! Dock äter jag inga andra ”sötsaker” än glass, men glass det fullständigt vräker jag i mig. Nu blev detta väldigt långt, tänkte mest höra om du har något tips till mina problem och hur det funkade för dig med mat och träning när du var aupair? Antar att jag får fortsätta försöka hitta självdisciplinen haha..

Hej! Kan du göra ett litet inlägg om benhinnorna? Jag får jättelätt problem med mina och det är så frustrerande för jag vill vara ute och springa i skogen men kan inte riktigt det :( Tack för en superbra blogg!!

plankan!!
jag älskar plankan-övningen och försöker göra 3*1 min ca 4 ggr/vecka. Men, de senaste gångerna så har det känts betydligt mer i armarna än i magen, så trött i armarna så jag har inte orkat tredje minuten ibland. Vad gör jag för fel?? jag vill ju att det ska ”bränna” i magmusklerna först och främst :)

Kram lina

Kokos innehåller 700 kcal/100 gram. Jag ser inte det som nyttigt. Man kommer upp i mängder ganska snabbt. Det är ett par hundra kalorier som iaf jag ser som onödigt.

Skriv en kommentar