Till alla manliga feminister

DSC_0312

Jag läser var och varannan dag på facebook där Nyheter24 och liknande sajter delar en miljard artiklar skrivna av allt möjligt folk, och väldigt ofta är det MÄN som helt plötsligt inser att dom är feminister när de förstår vilket jävla liv vi lever.

”MEN OJ är det verkligen så jobbigt att gå hem från krogen?????? Då ska jag banne mig skriva en artikel om vad JAG som MAN tycker om det. Ja det måste vara jobbigt för alla brudar! Kom igen nu killar, skärp er!”

Missförstå mig inte. Manliga feminister är skitbra, dom har ju fattat grejen! Och det är självklart fint att män står upp för oss och att de till slut (!!jippi) förstår att det faktiskt är enorma klyftor mellan könen. Däremot förstår jag inte hela syftet med att lyfta och hylla en man för hans värderingar angående feminism? Hela grejen är ju liksom att det ska vara jämt. Det ska vara jämt mellan de båda könen. I och med att mannen redan är (typ rätt så skitmycket) högre upp än vad vi är så behöver någon snubbe som INTE våldtog en tjej eller gick emellan när han såg att någon kvinna blev illa behandlad av en annan man lyftas till skyarna i alla sociala medier. Det är faktiskt rätt så tokigt att man ens ska behöva berömma det.

Som sagt, missförstå mig rätt, det är bra att manliga feminister existerar och att ni vill göra era röster hörda och sprida era ord till era fellow bröder men det är mycket bättre om ni delar VÅRA inlägg där vi diskuterar en samhällsfråga som missgynnar OSS.

Det handlar om att vi ska vara på samma nivå. Men för att vi ska kunna ta plats gäller det att ni backar lite grann också.

  1. Jag håller med dig till fullo! Jag och mina vänner satt och diskuterade exakt samma sak och jämförde med hur tonårskillar alltid får cred och hyllas när de stannar när Tjejen blivit gravid!?

  2. ”Enorma klyftor mellan könen”, ”Mannen är skitmycket högre upp än kvinnan”. Trevligt att någon äntligen har förstått att män inte har några problem överhuvudtaget. Det är till och med så att män borde lämna plats åt kvinnor i sociala medier där de aldrig syns eller hörs (?).

    Herregud vilken skev syn på jämställdhet. Män utsätts för minst lika jobbiga saker som kvinnor, men det skriks mindre om det.

    Viktigt att känna till är att män som yttrar sig om sina problem sällan tas på samma allvar som kvinnor. Det finns en utbredd uppfattning om att män ska hantera sina problem på egen hand och inte söka hjälp eller ens prata med någon om dem. Kan det möjligtvis ha en koppling till att män begår självmord i mer än dubbelt så stor utsträckning som kvinnor?

  3. Tänker exakt likadant! Männen ska stötta oss i kampen, inte föra kampen på samma sätt. Det är som att vita inte ska leda kampen mot rasism eller att de ska ha cred för att de är anti-rasister.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..