HOW TO: KEEP YOUR KNITS NEAT!

cubus4
cubus3
cubus7
cubus6
cubus5
cubus2
cubus1
cubus

PICTURES BY OSCAR WINK

SWEATER-CUBUS, JEANS-TOPSHOP, SHOES-ADIDAS, BAG-DIOR

Den här mysiga tröjan ser ju ut att vara en skapelse från Dagmar eller liknande men den är (hör och häpna) faktiskt från Cubus. Den är gjord av plast men tänkte prata lite om hur man tar hand om kläder som är gjorda på icke-plast. Hur många gånger har det inte hänt att ni slängt in en tröja i tvättmaskinen och så har den plötsligt blivit åtta storlekar mindre? Typ en miljard gånger. Men nu säger vi adjö till det och välkomnar nya tvättvanor! Här är mina bästa tips på hur du håller dina stickade plagg fina:

  1. Detta kanske är väldigt uppenbart men KOLLA TVÄTTRÅDEN. En tröja som består av 100% akryl eller polyester behöver typ ingen klädvård jämfört med till exempel merinoull eller kaschmir. Spar tid och energi genom att skilja på dessa!
  2. Torka aldrig ett stickat plagg av fint material på annat än en handduk! Stretcha ut den till den formen den ska ha (vrid eller dra aldrig) och låt den ligga tills den blir torr.
  3. Handtvätta, typ alltid. Kanske känns jobbigt men då kommer du förmodligen tvätta mer sällan (=jättebra för miljön!!) och du slipper köpa en ny tröja sen när du råkar tvätta din i 60 grader i tvättmaskinen.

____________________

 

This cosy knit is from Cubus, and it feels just as amazing as it looks. I really hate it when you see a beautiful garment and when you finally see it in a store it just feels like a plastic monster ate a pile of plastic threads and threw up and whatever he threw up, they made a shirt from. Sometimes pieces you love look like that even though they’re supposed to last long, but let’s say goodbye to that. Here are my best tips on how to keep your knits neat!

  1. This might feel obvious but check the wash tag. I’ve done the mistake many times where I’ve just thrown everything into the machine with no consideration whatsoever regarding what kind of care the garment actually needs.
  2. Never dry a fine wool on anything else than a towel, just stretch it to its normal size and let it dry. Never twist och pull the sweater. It will lose its form! 
  3. Hand wash everything! It might feel like a pain in the ass but you’ll be saving both time and money when you can wear the same sweater for 15 years instead of having to throw away one each year just because they loose shape or get that hard texture they tend to get sometimes. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..