Här kommer fyra ÜBERsnabba tips till er som vill fota mer men kanske inte riktigt vet hur ni ska bära er åt för att få bilder som känns lite roligare, proffsigare och mer unika än det ni ser i ert vanliga instaflöde varje dag.

1: Försök komma högt upp. Bilder ovanifrån ger ofta ett häftigt intryck om man inte ser var du står. Det kan vara världens enklaste grej! På första bilden står jag i en rulltrappa till exempel.

2: Tänk på din symmetri. Vad vill du att bilden ska berätta? Vad är det första vi ska lägga ögonen på när vi ser den? Vad är viktigast? Tänk på allt detta när du fotar och försök rama in ditt motiv så gott du kan!

3: Skit i prick alla regler. Less is more eller så är more more. Det bestämmer du. Experimentera!

4: Försök jämföra dina bilder när du bestämmer dig för vad du vill ha för bild innan du knäpper kortet, kontra att du bara spontanar det. För mig blir bilderna nästan alltid bäst när jag har en tydlig bild av vad jag vill ha. Vilket kan vara en millesekund innan, eller två månader före.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..