En av de enklaste sakerna jag gör när jag redigerar en bild i ps är att ändra färg. Om jag tex känner att jag har en tröja på mig som inte fångades rättvist på bild eller liknande är det så enkelt att ändra det. Personligen har jag supersvårt för gröna toner men älskar att fota i naturen. Därför brukar jag dra ur det gröna och ersätta det med gult eller orange!

Först börjar jag med bilden och öppnar nyan/mättnad i ett nytt lager. Det gör du genom at kicka på nyans/mättnad-symbolen i vänsterspalten. Sedan väljer jag vilken färg jag vill ändra på, i mitt fall var det grön/gult.

Därefter drar jag upp mättnaden till max så att jag ska kunna ”hitta” alla pixlar som är gröna/gula.

Sedan väljer jag vilken färg jag vill att det gröna/gula ska bli genom att justera den visaren som heter ”Nyans”. Nu ville jag att gräset skulle se mer rött/oranget ut. När jag är nöjd med färgen drar jag ser mättnaden så att det inte ser ut som Dexter i bakgrunden och voila! Done! 

Vill man inte att allt som är grönt eller gult ska bli rött kan man enkelt sudda bort det med suddet. Se til att du står i rätt lager bara.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..