Ben onsdag

Det har varit en hektisk dag, jag har varit runt halva stan känns det som. Men jag fick hem mina nya tights från Better Bodies idag så jag invigde dem under ett benpass på Gymmet Stockholm! De var dock lite mindre i storlek än de andra tightsen ska jag varna er om nu om ni har funderingar på dessa ;) Jag har storlek Small i mina men de är tighta… Snygga hur som :D 

IMG_0328_2IMG_0330_2IMG_0329_2IMG_0331_2IMG_0332_2IMG_0333_2

Det har varit en hektisk dag, jag har varit runt halva stan känns det som. Men jag fick hem mina nya tights från Better Bodies idag så jag invigde dem under ett benpass på Gymmet Stockholm! De var dock lite mindre i storlek än de andra tightsen ska jag varna er om nu om ni har funderingar på dessa 😉 Jag har storlek Small i mina men de är tighta… Snygga hur som 😀 

Jag tränade ben som sagt, jag brukar ofta tycka att benpassen är ”tråkiga” men idag var jag motiverad och det gick jättebra! Måste vara det nya gymmet, hammer strength maskinerna är guld, så himla bra!

Knäböj med stopp i bottenläget 
20 reps * 2 set 20 kg
10 reps * 1 set 50 kg
10 reps * 4 set 70 kg
8 reps * 1 set 80 kg

Benpress ”gungpress”, en speciell benpress (ni ser på bilden) 
12 reps * 1 set 90 kg
12 reps * 4 set 110 kg

Stående ben curl – ett ben åt gången
12 reps / ben * 2 set 10 kg viktplatta
12 reps / ben * 2 set 2 set 15 kg viktplatta

Sittande benspark
12 reps * 4 set 50 kg viktplattor 

Bulgariska utfall 
12 reps / ben * 3 set 39 kg

20 minuter i trappmaskien

// It has been a busy day, I have been around half the city it feels like. But I got my new tights from Better Bodies today so I wore them during my leg workout at the gym! They were a little smaller in size than the other tights I’ll warn you about now if you have thoughts on this 😉 I have the size Small in mine but they are tight … They look nice eaither way 😀

I trained legs as I said, I often find leg sessions less fun, but today I was motivated and it went great! Must be the new gym, Hammer Strength machines are gold, so very good!
 
Paus Squat
20 reps * 2 sets 20 kg
10 reps * 1 set 50 kg
10 reps * 4 sets 70 kg
8 reps * 1 set 80 kg
 
Leg press, a special leg press (you can see in the picture)
12 reps * 1 set 90 kg
12 reps * Set of 4 110 kg
 
Standing leg curl – one leg at a time
12 reps / leg * 2 sets 10 kg weight plate
12 reps / leg * 2 sets 2 sets 15 kg weight plate
 
Seated Leg Extension
12 reps * 4 sets 50 kg weight plates
 
Bulgarian squat
12 reps / leg * 3 sets 39 kg
 
20 minutes in the stair master //
    1. Svar: Jag skulle säga att det är bättre att köra kondition efter styrkan. Men det beror på vad målet med både styrkan och konditionen är. Börja med det du prioriterar högst då kvaliteten på passet kommer att påverkas. Är ditt mål främst att öka i styrka och muskler börjar du med det men om det är konditionen du helst vill prioritera tycker jag att du kan börja med det så att du inte tröttat ut kroppen för mycket innan du ska göra det som för dig är viktigast. 🙂

  1. Hej Fina du!
    Har du något tips på hur man tränar rumpan? Jag har länge försökt träna den men inte fått något resultat. När jag gör övningar för att träna den så känner jag endast i låren eller inget alls. Tillexempel i squat, bryggan och benspark osv. Har du något tips hur jag ska kunna träna på ett annat sätt för att träna rumpa eller har du någon speciell övning som jag kan prova?
    Kraaaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..