Vad jag äter på en dag…?

Godmorgon fina ni!

IMG_1462_21

Imorse när jag vaknade så såg jag en kommentar här på bloggen från en tjej som berättade att hon funderar på att bli vegan men att hon var orolig över att hon inte skulle klara det eftersom att hon tränar och äter på ett visst sätt i dagsläget. Hon hade kollat på en vlogg från min kanal och jämfört hur hon äter med hur jag ätit i den vloggen och därefter dragit slutsatsen att jag knappt ätit något under en dag och att det är så det blir när man är vegan.

Jag har skrivit ett svar till henne i en kommentar men jag ville bara ta upp det snabbt i stort med er andra också och klargöra en sak så att inte fler missuppfattar detta! Jag blev nämligen lite stressad över att personen dragigt den slutsats som hon gjort.

I en VLOGG så får ni hänga med mig på min dag, inte allt men det mesta. Ni får se vad jag gör, vad jag äter, vad jag tänker på… osv. Ni vet ju vad ni får se! 😉 Men ni får inte se ALLT i min dag. En vlogg är oftast 10-15 minuter lång och det är omöjligt för mig att visa en hel dag med alla detaljer där. I en vlogg tar jag alltså med flera små delar från min dag som jag tror att de flesta vill se och trycker ihop dem i en 10-15 minuters video.

Vad som gjorde mig lite orolig är att den här personen fick det till att det som ni fick se i videon är allt vad jag äter på en dag och därefter dragigt slutsatsen att jag inte äter särskilt mycket. En vlogg är en vlogg och inte en ”what I eat in a day”. I mina vloggar får ni alltså inte se allt jag äter under en dag, jag visar knappt aldrig att jag äter frukost i mina videos exempelvis och det betyder inte att jag inte äter frukost utan det betyder bara att jag vill starta min morgon utan en kamera. Jag äter cirka 2000 kalorier under en dag (jag har ingen exakt siffra för 1: jag räknar inte kalorier och 2; Jag äter det jag är sugen på tills jag är mätt. Så ibland blir det mer och ibland mindre.) Men cirka 2000 kalorier om dagen uppdelat på cirka 6 måltider. Men i en vanlig vlogg visar inte jag alla mellanmål, ibland inte frukost och oftast inte lunch eller middag heller. Det varierar vad jag väljer att visa. Det känns som att vissa saker inte är särskilt roliga att titta på, vem vill se att jag äter en näve nötter och samtidigt skakar en protein shake? Kanske vissa men de flesta vill inte det.

Jag kanske borde spela in en ny ”What I eat in a day” snart? Så att ni får se allt som jag äter en dag? 🙂 Hur som helst, jag ville bara göra det klart så att ingen av er missuppfattar eller tar efter vad jag äter i en vlogg. För en vlogg visar  inte allt vad jag äter, så lägg inte upp några kost scheman för er själva utefter mina vloggar, då kanske ni svälter ihjäl, hehe!

KRAM

 1. Hej! Jag har varit vegan i ett par månader nu och trivs jättebra med det. Innan jag blev vegan brukade jag en del proteinpulver och känner att det är ett bra sätt att fortsätta hålla mitt proteinintag högt även nu som vegan. Jag har provat Svenskt Kosttilsskott’s sojaprotein och tycker att det är vidrigt…. Här ovan nämner du ju att du brukar skaka en proteinshake, så vad använder du dig av för proteinpulver? 😀

  1. Åh va kul! Helt ärligt så har jag inte hittat något som är gott än… Jag har provat lite olika men det som har varit minst äckligt är från ”Better You” som är ett ärt- och havreprotein. Sen har jag faktiskt precis köpt hem ett hampa protein som jag ska testa också. Har man det i smoothies kanske det inte blir lika äckligt.. Ska prova det nya proteinet och återkomma! 😀 Har provat ett från scitec också, RIKTIGT äckligt, så jag förvarnar dig bara om att inte köpa det, haha!

   1. Slänger in ett tips på protein jag med MyProtein vegan blend i smaken banana cinnamon.
    Förutom det så tycker även jag att Better You har varit det som smakat ”bäst” (smaken päron / kokos har jag).

 2. Hej Ellen! Superbra skrivet, skulle tycka det var superkul med what i eat in a day! Är vegeterian och ett mål med 2017 är att börja äta mer veganskt så vore jättekul att se hur du lägger upp dina dagar och få inspiration 🙂

 3. Skulle vara jättekul med en ”what i eat in a day”, tycker att man får så mycket inspiration utav såna videos speciellt när du är vegan! Sen såg jag en kommentar här nere ang proteinpulver och det skulle vara jättekul med en video eller ett blogginlägg ang veganska kosttillskott när du har hittat något som du tycker är värt att tipsa om! 😀

 4. Låter som en superbra idé 😀 Jag funderade faktiskt på detdär med hur du äter och du tränar. Ja hade också fått uppfattningen om att du inte åt så mycket, men ändå antagit att du nog äter mer. 🙂 Inte för att jag har något med det att göra, men jag funderade då jag själv försöker lägga om kosten så att jag äter tillräckligt för träning (även under vilodagar förstås!).
  PS. Du är en superbra förebild för både unga och lite äldre som tränar. TACK! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..