Dags att få ordning på magen

Tröja – NA KD // Byxor – VILA

Tröja – NA KD // Byxor – VILA

Godmorgon!

Jag är uppe jättetidigt idag. Jag ska nämligen äntligen ta ett nytt tag i min mage. Som ni vet så har jag sen 2 år tillbaka haft jätteproblem med magen. Jag börjar må illa från ingenstans oftast, när det började och första året så kunde det khända mellan 1-7 gånger per dag. Jag brukar må så illa att jag är på snudden till att kräkas och när jag typ håller emot och inte kräks så blir jag dålig åt andra hållet istället. Detta är superkonstigt.

Förut så kände jag att jag behövde kräkas FLERA gånger per dag VARJE dag. Men numera så mår jag bara så pass illa att jag känner för att kräkas några gånger i veckan. Numera brukar det inte bli till den gränsen att jag känner att jag måste kräkas utan mer som ett underliggande störande illamående som gör att jag får svårt att äta… Det är värst när jag har ägglossning, när jag har mens och veckan efter. När jag har mens så är jag princip magsjuk och jag kan inte behålla maten utan det som kommer in går genom kroppen SÅ snabbt och är ute närmsta timmen igen. Men det är 1 vecka i månaden som jag brukar må hyfsat bra, hehe…

Jag har varit hos flera olika läkare men har inte fått några ordentliga svar och definitivt ingen lösning. Jag träffade en gynekolog som var helt 100% på att det var endometrios men eftersom att jag har risk för blodpropp så hade hon inga mediciner till mig utan gav förslaget att bli gravid för att bli av med mensen?! Men detta går ju verkligen inte. Det är ju helt stört att min mage ska ställa till det såhär, det är ju jobbigt både för mig och dem i min närhet.

HUR SOM HELST, idag ska jag träffa en man som är både homeopat och kinesiolog (och något mer jag inte minns). Han har hjälpt jättemånga och princip hela Jespers släkt går till honom och det har hjälpt. Så jag ska faktiskt ge detta en chans. Kan inte den vanliga traditionella sjukvården hjälpa mig så går jag till naturen istället. Jag ger inte upp än!

Jag är faktiskt riktigt taggad, hoppas att jag kanske äntligen kan få ordning på magen igen. Jespers pappa följer med dit. Det är inte i Stockholm utan det är en bit att åka, så han hämtade mig redan klockan 06:30 med bilen. Jag har tid klockan 10, Wish me luck!

 1. Ååh du måste verkligen hålla oss (mig) uppdaterad om det här! Har haft liknande problem i snart 2 år, inte lika extremt som du med kräks-känningar men nästinpå. Fick diagnos IBS men det var mest för att man inte visste vad det kunde va. Ska bli så spännande!

  1. Jag ska hålla er uppdaterade! Min tid är om 20 minuter och vet inte riktigt vad jag ska känna. Men jag hoppas verkligen att jag kan hitta en lösning här.
   Kram!

 2. Hoppas detta hjälper dig! Jag blir ledsen för din skull att du bara ska få må bra 1 vecka i månaden, så ska det ju inte vara.
  Lycka till!

  1. Tack fina! Jag hoppas det också, för nu har jag verkligen gjort allt jag kan komma på för att lösa detta. Håller tummarna!!

 3. Hej! Homeopati och kinesiologi är inte riktiga vårdformer och baserar sig inte överhuvudtaget på någon forskning. De enda resultaten man eventuellt kan få beror på placebo. Jag tycker det är ledsamt att du marknadsför homeopati här på din blogg i och med att det är totalt humbug som folk i värsta fall kan betala tusentals euro/kronor för, då de utsatts för falsk marknadsföring och tror att det ska ha effekt.

  1. Nu är ju detta inte marknadsföring utan faktiskt helt sakligt att jag tänker ge det här en chans. 🙂 Jag har inte någonstans marknadsfört eller hänvisat andra till att besöka en alternativ doktor. Däremot så säger jag att jag idag tänker besöka en homeopat och se om det kan hjälpa mig. Men jag har inte sagt vem eller vart så jag har inte marknadsfört någon. Sen om det kommer att fungera eller inte vet jag ju inte i förväg. Men eftersom att jag inte får hjälp av den vanliga vården så måste jag ju söka hjälp på annat håll. Jag kan inte bara acceptera att må dåligt varenda dag och jag har besökt den vanliga vården så många gånger nu utan resultat att jag var blivit desperat. Jag hoppas att detta kan hjälpa mig då jag vet att det har hjälpt andra.

   1. Hej! Jag tycker det är viktigt att understryka att det är ju ingen läkare. Läkare har legitimation och är baserat på forskning. Skriv homeopat då istället.
    Kram

    1. Vilka är ni och vad har ni för utbildning, samt källa till att ”homeopati och kinesiologi är inte riktiga vårdformer och baserar sig inte överhuvudtaget på någon forskning” och att ”de enda resultaten man eventuellt kan få beror på placebo”?
     Jag säger varken emot er eller håller med er, men era kommentarer är helt innehållslösa och onödiga om ni inte kan uppge flera källor.

 4. Hoppas du får ordning på din mage, ingen förtjänar att ha så mycket problem som du har❤️ Häftigt att det är till lilla köping du ska, jag jobbar där

 5. Hoppas verkligen du får ordning på din mage, ingen förtjänar de problem du har håller alla tummar för att det ska bli bra för dig!❤️ Häftig att du ska till lilla köping förresten, jag jobbar där

 6. Hej Ellen! Lycka till, jag hoppas det löser sig för dig! Du får jättegärna berätta hur det gick sedan och gärna tipsa mig om honom om det kändes bra. Nyfiken.

 7. Hej Ellen!
  Lycka till idag:)

  Jag själv har risk att få blodpropp och har stora problem med mensvärk (de tror att det är endometrios), och eftersom det gör såpass ont fick jag börja med p-piller först men nu när jag fick reda på det med blodproppen fick jag istället en hormonspiral.

  Så de sa till dig om att bli gravid istället är ju sjukt oprofessionellt!

  Hoppas allt löser sig! 🙂

  1. Tack!

   Enligt min gynekolog hade det kommit ny forskning i maj 2017 som sa att hormonspiral och mini-piller ökade risk för blodpropp också, precis som vanliga p-piller. Så hotnonspiral är inget alternativ för mig! Så bra att det fungerar för dig dock.

   Kram

 8. Hej! Har haft problem med min mage så länge jag minns, testat att utesluta gluten, mjölk osv. har mått illa så stor del av mitt liv och min mage har varit så mycket problem med. För något år sen kände jag att det sista jag kunde göra var att testa att utesluta de som många med ibs reagerar på och genom att ta bort lök, bönor (spec. sojaprotein osv), äpple, isbergsallad, sötningsmedel och en del andra saker mår jag så mycket bättre. Jag hörde en diest prata om just ibs och att de inte är så lätt att förstå vad man reagerar på för att reaktionen inte behöver komma direkt efter och därför krävs det att man testar någon vecka utan för att få reda på om det fungerar. Jag tänker att det skulle kunna hjälpa dig också! Vad jag förstår så har dina problem kommit framförallt under senare år och jag tänker att du kanske äter mer av just dessa saker än innan du blev vegan. Hoppas inte att du tar det som något illa men jag tycker verkligen du borde testa lite och se om det kan hjälpa. Tack för en superbra blogg och youtube! Kraam

  1. Åh vad glad jag blir att du har hittat något som fungerar för dig! Jag hade dessa problem med magen innan jag blev vegan och jag tycker inte att det har blivit värre av vegan kost heller… Men jag kan ju alltid prova att utesluta vissa livsmedel ändå och se on det blir bättre, det skadar ju inte att vara utan lök liksom tack för tips!!
   Kram

 9. Lycka till fina Ellen. Jag har också haft extremt mycket problem tidigare. Tillslut så kände jag att jag inte orkade mer, det påverkade mitt liv för mycket, så jag fick tag på/gick till en naturläkare/näringsterapeut i Linköping. Hon har räddat mitt liv. Bokstavligen. Så lycka till. Jag tror att man kan lösa det mesta ”naturligt”, så länge man vet vad det är och att man får den kunskapen och hjälpen från någon som vet vad den gör.

 10. Jag har haft exakt samma problem i flera år. Började sen att äta efter Fodmap. Förändrade mitt liv!! Är inte 100% bra men så sjukt mycket bättre. Magont/illamående/akuta toabesök osv endast vid misskötsel av kosten.

 11. Hejsan!
  Så tråkigt med alla din problem med magen och brösten (som dessutom ser ut att ha läkt superfint och ser ju kanon ut!!) , hoppas det gick bra hos denna homeopaten ! När du berättat om din bröstoperation har du nämnt någon slags hemsida typ som ”flashback för plastikkirurgi” eller något sånt om jag inte minns fel, undrar bara vilken hemsida detta var? 🙂

  Du är grym! Kram

 12. Åh vad roligt att du ska testa en homeopat! Jag började gå hos en homeopat för en månad sen då jag aaaalltid haft problem med min mage och min hy (troligtvis kombination). Och det visade sig vara min lever och vissa grejer i min kost som är problemet. Inga läkare har heller kunnat hjälpa mig utan satt mig i IBS-kategorin.. Men NU mår jag bättre än någonsin efter bara en månad!! Tror mer på naturen än sjukvården inom detta. Dessutom är det Såå häftigt hur homeopater jobbar. LYCKA TILL! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..