Daisy har börjat gå på kurs

Minns ni att jag sa för ett par veckor sedan att jag, Jesper och Daisy skulle på kurs? Vi har i vilket fall köpt 3 privatlektioner där vi ska träffa en hundcoach som ska hjälpa oss med tips och tricks för att uppfostra Daisy och bygga på vårt samarbete. Vill ni läsa inlägget där jag berättade om detta så kan ni göra det HÄR (klick!!) 

I onsdags var vi på vår första lektion. Det var verkligen superkul och väldigt givande. Vi övade på att gå fot (utan koppel) men även att gå fint med koppel. Vi övande på kontakt och vi övade på inkallning så att vi kan känna oss trygga med att hon kommer när vi ropar när hon är lös ute.

Här gör vi övningen som heter ”U-svängen”. Vilket går ut på att man med hjälp av godis eller leksak ska leda hunden i ett U så att hon hamnar precis intill mina fötter där jag vill att hon ska stå när hon går fot. Så går vi några steg framåt i den positionen och så får hon belöning. Hon har blivit väldigt bra på detta nu faktiskt vilket glädjer mig!

Sen övade vi på kontakt. Då håller jag antingen en godis eller leksak och hon får den som belöning när hon tittar mig i ögonen!

Sen vill vi också öva in ordet ”hit” som är det ordet vi vill använda när hon är ute lös och vi vill att hon ska komma till oss. För att öva in ordet gav coachen oss i hemläxa att lära in ordet genom övningen Hjärntvätten. Hjärntvätten går ut på att vi ska säga  vårt valda ord vilket är ”Hit”. Så ska vi säga det samtidigt som vi belönar henne med godis så att hon kopplar ordet till godis. Så detta ska vi göra 3 gånger per dag med cirka 5 godisar och vid nästa tillfälle ska vi applicera det mer i praktiken. Alltså att vi står på avstånd och säger hit och belönar med godis när hon kommer. Men denna veckan ska hon få godis utan att göra något mer än att lyssna på ordet. Så jag sitter mitt emot henne, säger hit – ger godis!

Hon är väldigt snabb på att fatta så det känns toppen. Det bästa är att hon tycker att det är kul att träna.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..