Överlevarguiden #37

Hej hörrni! Att vi redan är inne på den 37:e överlevarguiden??! Och tänk att ni fortfarande är med oss. Tack!

Veckans överlevarguide kommer att handla om att tillåta andra  peka ut dina brister. Och nej, det kanske inte är det absolut mest härliga att höra, vad man gör fel gentemot andra, men det är inte mindre nyttigt att höra för det. Ofta tror jag att vi gör misstaget att vi litar lite för mycket på oss själva och stöter bort det vi eventuellt får kritik för. Eller, jag vet att vi gör det misstaget. I alla fall jag.

När det kommer till psykisk ohälsa är det väldigt lätt att ta kritik personligt. Även om den andra personen menar väl och bara ”vill ge tips”, så är det extra svårt att se saker objektivt när man mår dåligt. När man redan är i en så utsatt position kan det kännas extra jobbigt att höra någonting negativt. Men att försöka att zooma ut och se vad personen menar egentligen och kanske inte helt bokstavligt, kan göra under för din utveckling och din väg mot psykisk hälsa.

Självklart menar jag inte att du ska ta all skit och svälja med hull och hår, men den konstruktiva kritik som kanske inte alltid känns kul att höra, är ofta den som man innerst inne vet är sann. Det finns någonting fint i att ställa sig helt naken och sträcka ut armarna, medveten om att man inte bara kommer att bli struken medhårs. Att inte ens kunna bortförklara sig. Att bara ta in och se det som en sanning.


Vad är era bästa tips för att ta konstruktiv kritik?

PUSS

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..