Att återerövra!

Nu när sommaren äntligen är här känner jag för första gången på nästan 6 år att jag mår riktigt bra. Jag känner mig nöjd med min tillvaro, ser fram emot framtiden, längtar efter att få börja plugga och trivs någorlunda bra i mina brun utan sol-solade ben. Men jag kan inte låta bli att tänka på hur kravfylld den här hypade årstiden egentligen är. Och är den inte mer hypad i år är någonsin förut? Det kanske beror på att jag mår bättre än vad jag har gjort de senaste åren och inte reflexmässigt stöter bort alla potentiella ”sommarnöjen”. Jag vet inte.

Här har ni ett par återerövrade ben!!! att ha en sådan här klänning hade ALDRIG gått för några år sedan. (?????????!!!!)

Hur som helst kom jag att tänka på hur mycket vatten som har runnit under broarna (obs plural!!) sedan sist solen sken såhär varmt. Hur mycket som var ångestladdat för mig, för inte alls så länge sedan. Och så funderade jag på hur mycket ångest som har laddats ur samma grejer bara genom att tiden har gått, och hur många saker jag har fått lov att återerövra aktivt. Jag kom fram till att många saker faktiskt har återerövrats genom i princip samma formel, den formel som jag tänkte dela med mig till er! Som en onsdagslista såklart!

Först och främst: att återerövra är ett aktivt arbete. Det tar kraft och tid, men är till 100% värt det. Du måste helt enkelt vilja återerövra, och bestämma dig för att göra det.

Stegen för att återerövra, och frågorna du kan ställa dig innan du har påbörjat arbetet, är dessa:

1. Vad vill jag återerövra?

2. Hur troligt är det att jag kan återerövra det?

3. Hur läskigt känns det på en skala från 1 till 10? 

4. Exakt vad är det som känns läskigt?

5. Vilket är mitt första steg?

6. Vem kan hjälpa mig?

7. Hur ska jag fira när jag har klarat återerövringen?

När du svarat på alla frågor (gör gärna en fysisk lista som du kan gå tillbaka till och motiveras av, om du kommer till en plats då återerövringen inte känns så rolig), är det dags att börja! Då är det bara att köra igång. Det finns tyvärr inga genvägar eller quickfixes, det är du som har ansvaret. Men du kommer fixa det!! HEJA!

Ha en fin onsdag. Jag flyger till London idag, men är tillbaka på söndag. Tills dess är det Siri som styr skutan. Puss!

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..