Överlevarguiden #44

Jag flyttade in i min nya lägenhet för drygt två veckor sedan. Som jag har skrivit förut så hatar jag att flytta. En fast punkt är så viktig för mig, och på ett nytt ställe så är ju allting just det- nytt. Ändå har den här flytten varit annorlunda. I lägenheten jag sitter i nu kommer jag bo i minst fyra år. Här ska jag stanna.

I väntan på möbler, och med vänner som tentapluggar och själv lite lösa olika jobb så insåg jag ganska snabbt att jag behövde ett projekt. Någonting att fokusera på, någonting konkret, någonting att själv göra för mig själv. Jag bestämde mig för att måla om hela hallen. 

Det finns flera poänger med projekt.

  • Det är konkret, när ångesten är allt annat än just det.
  • Det lockar ofta fram kreativitet.
  • Du får ett resultat av något du själv har gjort – det stärker.

För fyra år sedan, när jag mådde som sämst så hade jag massor av projekt. Nybakat bröd. Hitta den bästa cheesecaken att baka. Ett fotoalbum med 200 bilder.

Så, veckans överlevarguide blir just det: projektet. Sommaren är trots allt också den bästa projektsäsongen. Själv har jag en hel lya som projekt. Vad har du?

/S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..