ZZzzZZzZZZZzzzzzzZzZZZZZzzz

Hejhejhallå!!

Asså, värmen?????????

Vi lämnar det där, pga vem har INTE tänkt exakt samma sak ca 50982 gånger redan? Men vill bara vara med i ”åh-det-är-så-varmt-gänget”. Det är nämligen det enda ”gänget” jag har för tillfället :´) Både Siri och Kakan är ju sådana där bruna och svettiga jävlar. JAJA.

Värmen tar min hur som helst in på ämnet till den här veckans onsdagslista! Nämligen hur man kommer upp ur sängen på morgonen. Förr i tiden (vi snackar pre-depression och ångest, vilket får ta oss ca 6 år tillbaka :)))) hade jag absolut inga problem med att ta mig ur sängen. Jag studsade upp vid första ringsignalen och sprattlade in på toan, innan min dag var i full gång. Nu för tiden (alltså depression, ångestproblematik och 2 utbrändheten senare) KAN jag inte gå upp ur sängen, utan att ha snoozat minst 40 min. Det GÅR alltså inte.

En tröttiz som redan längtar efter sängen

Mitt extrema snoozande blandat med trötthet, har lett till att jag sover minst 9 timmar varje natt, vilket har gjort att jag blir ännu tröttare. (Blamear faktiskt min pojkvän för allt snoozeri de senaste 6 månaderna. Han är nämligen värre än mig när det kommer till at gå upp på morgnarna). Igår gick jag upp kl. 07.30, och jag var superpigg hela dagen (!!?), vilket egentligen bara styrker min tes och att min trötthet kommer från att jag faktiskt sover lite för mycket.

Men eftersom att jag har så jävla svårt att bryta vanor, och i vissa fall hellre ger bort alla mina pengar inklusive fonder, än att kliva ur sängen innan jag snoozat, har jag bestämt mig för att detta ska bli mitt projekt. (Ping till Siris förra inlägg btw). På vardagarna fram till midsommar (hahah lol, det är 2 veckor, men ÄNDÅ) ska jag kliva upp senast 08.00. På helger får jag sova ut, men inte till längre än 10.30. Och jag känner mig superpepp på detta!

Men, nog om mig. Här kommer veckans onsdagslista! Tips på hur du tar dig ur sängen på morgnarna.

bästa kvällsrutinen!1, Ha en kvällsrutin! – Ta en dusch eller ett bad, någonting som får dig att slappna av. Detta kommer att göra så att du sover bättre, och känner dig mer utvilad på morgonen. (Min rutin är min hudvårdsrutin, samt att jag har på mig pyjamas från klockan 19.00).

2, Sov rätt antal timmar! – japp, här kommer det. Testa dig fram, men tänk på att de allra flesta bara behöver 7-9 timmar. (obs, såklart inte om du är deprimerad eller utbränd SÅKLART!! då ska du sova, sova, sova!)

3, Byt alarmsignal! – Om du har svårt att gå upp på grund av att du helt enkelt inte vaknar,  byt då signal! Då har din hjärna inte hunnit vänja sig vid alarmet, vilket gör att den vaknar till fortare.

4, Ge dig själv en mysig morgon! – Ha en morgonrutin som du mår bra av. Förbered en härlig frukost du kan se fram emot, sätt på nyhetsmorgon och mys järnet!

5, Släpp in ljuset! – Hjälp hjärnan att ställa om från sömn-mode till vakna-mode. Det kommer att göra dig piggare!

Hoppas ni ska få några tips! PUSS

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..