Överlevarguiden #45

Hur samlar ni energi? Riktig energi alltså. Hur gör ni så att energihinkarna fylls till skyarna?

Har ni ett enkelt svar? Tänk då till en gång till. För den här veckans överlevarguide handlar åter igen om att omvärdera. I takt med att omgivningen förändras, gör också ditt psyke det (NÄHÄ?!?!??).

Mitt svar har alltid varit att vara ensam. Att vara helt utan sällskap, solokvist, allena osv. Nu när jag har en liten man vid min sida har ensamtiden, ganska naturligt, i princip försvunnit.  Nu för tiden är jag typ bara ensam när jag duschar och går på toa. Och det ser jag inga problem med. Jag VILL ju vara med honom 24/7, även om vi inte säger någonting eller ens är i samma rum. Men jag har ändå funderat på det här med min heliga ensamtid. Jag har tänkt att jag kanske måste bestämma en tid då jag säger hejdå och sitter själv på mitt rum. Men det känns verkligen inte kul? Dessutom märker jag att jag fungerar bra ändå. I alla fall just nu.

Hur som helst har jag i alla fall omvärderat min egentid och kommit på att jag får skaffa mig en egen tid som fungerar lika bra. I flera veckors tid har jag hämtat mina syskonbarn på dagis minst en gång i veckan, vilket har gett mig:

1: rutiner.

2: energi.

Jag har insett att jag lika gärna kan dela mig egentid med några som ser mig precis som den jag är, utan sociala fasader eller självtvivel. För dem är jag faster. Inget annat. Inte dotter, egenföretagare, kvinna eller student. Jag bara är.

SÅ! Hur kan ni omvärdera er energisamling? Kan ni testa någonting nytt? planera om? Testa åtminstone! Glöm inte att det tar ett tag att komma ur en vana, så ge inte upp direkt.

PUSS

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..