5 meningar du inte får säga!

Nu när sommaren är igång och för att det för många innebär en hel del kroppsångest (inklusive mig själv), kommer veckans onsdagslista innehålla 5 saker du aldrig ska säga till någon. Ok? Nu kör vi!

1. ”Vad fin du är, du ser så smal och fräsch ut!”

– Måste jag ens kommentera det här? Smal= fin och fräsch. Tjock=motsatsen och allt vad det innebär. Sluta värdera helt enkelt.

2. ”Den här glassen får vi springa bort i morgon hehe ;-)”, ”Nu behöver man inte oroa sig för att gå ner i vikt i alla fall höhö”

– HAR JAG BETT OM ATT BLI PÅMIND OM SAMHÄLLETS PRESS?? Kommentera inte mat, om det inte handlar om njutning såklart. Håll dina hjärnspöken för dig själv, istället för att slentrianmässigt skämta om ”att du kommer att bli tjock om du äter en glass”. Jag tror för det första att meningen/arna är triggande för fler än vad vi tror. Och för det andra är det inget kul skämt.

Detta ÄR bland det godaste jag ätit?

3. ”DU är ju alltid fin, men jag måste gå ner några kilon innan jag känner mig bekväm”.

-Det är säkert sant att du tycker att personen är fin, men det är svårt att tro på när du själv tvivlar så mycket på ditt eget utseende. Prat istället om varför du inte känner dig bekväm. Är det för att du inte känner dig frisk? Eller är det för att du strävar efter en ouppnåerlig bikinikropp?

4. ”Jag känner mig så tjock i de här shortsen!!”.

-Tjock är ingen känsla, det är ett adjektiv. Du kan känna dig glad, varm, stressad eller svettig. Inte tjock. Och ÄR du tjock? okej…? Kul, härligt, så ser du ut!

5. ”ta en kladdkaka du, men jag tar nog någonting annat *tar en dadelboll*”.

-Det här är kanske en av de viktigaste punkterna. Speciellt om DU ÄR MED/NÄRA BARN OCH UNGA. Don´t you dare föra över dina egna hjärnspöken till barnen. De är redan under så mycket press. Visa istället vad du kan göra med kroppen, skratta, springa, sitta, sjunga. Om du ändå känner att du inte kan gå och fika utan att behöva prata om att du vill kompensera det? De ser även de minsta detaljerna, så GÅ DÅ INTE OCH FIKA MED BARNEN. (Det är även svårt att tro på att du genuint hellre vill ha en dadelboll än en kladdkakebit.)

Tack för mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..