Överlevarguiden #47

Hallå där! Jag har suttit framför skärmen ett tag nu och försökt komma på vad veckans överlevarguide ska handla om. Jag har frågat alla runt mig och kom till slut på att den ska handla om självständighet. Detta svåra ämne. Man vill ju vara självständig, men samtidigt inte vara själv. Inte för att det är samma sak, men om man strävar efter självständighet tror jag att det är lätt att hamna i sitsen där man har tackat nej till det mesta, hjälp, sällskap eller sammanhang, vilket inte alls ger självständighet utan kanske snarare ännu fler beroenden.

Jag har alltid sett mig som en ganska självständig människa, någonting som blev ännu tydligare när jag mådde dåligt. Jag ville inte vara tillsammans med någon, eller ens ha någon annan i närheten. Där och då kände jag mig stark i det, men nu i efterhand märker jag att det kanske snarare gjorde mig ännu mer sjuk.

Bildresultat för beyonce independent woman gif

Hur som helst är det viktigt att tänka på det där med just – självständigheten. När man behöver den, VARFÖR man behöver den, i vilka situationer man kanske inte behöver respektera den och så vidare. När du mår dåligt behöver du den, men inte till den grad då du inte längre låter någon hjälpa dig. Att vara självständig tänker jag innebär att också vara delaktig?

Hur ser ni på självständighet?

PUSS

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..