Överlevarguide #49

I krig, kärlek och psykisk ohälsa är allt tillåtet. Typ. Allt förutom att lova. Att lova saker, både som anhörig och sjuk, är varken schysst, smart eller en bra ide. Det kan kännas som en skön och smidig ide att till exempel säga ”nej, jag kan inte följa med dig, men jag lovar att ringa läkaren i morgon!”, istället för att bara säga ”nej”. Men när du dagen efter varken orkar eller vill ringa läkaren är det en lättnad både för dig och din kompis/syskon/bekanta om du inte har lovat någonting, utan kanske faktiskt bara sagt nej.

Att säga nej utan att lova (även om det många gånger känns som det ”snällaste” och mest bekväma sättet att säga nej på) är det mest effektiva sättet att sätta din gräns på. På så sätt undviker du också besvikelser, eftersom att löften som inte kan hållas tyvärr ganska ofta leder till just det – besvikelser. Både för dig och din nära.

SÅ! Ett vattentätt sätt att svara på, om du vill undvika ledsna miner och dåligt samvete är att INTE lova. Testa!

PUSS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..