Glad jävla födelsedag

JAG FYLLDE 23 IGÅR!!! WIE. Är äntligen stor nu. Skojja.

Jag hade i alla fall en jättebra födelsedag, trots att min förväntansångest kom smygandes redan för några dagar sedan. Jag GILLAR inte födelsedagar alltså. Det är bara att erkänna. Att stå i centrum sådär, behöva vara glad och samtidigt tacka för de presenter man får (även om jag är supernöjd med allt jag fick).Näe, det är helt enkelt inte min grej, och jag tror inte att jag är ensam med om att känna så. Död pappa, eller inte. Därför tänkte jag lista mina tips för hur du kan göra din födelsedag så lite smärtsam som möjligt.

1. Be inte om födelsepresenter om du verkligen inte behöver någonting. Jo visst, det är trevligt att få saker. Men du blir snarare mer besviken över att din morbror har tänkt helt fel när han köpte tröjan ”som var såååå DU”, än att du inte får någonting alls. Be om presentkort på specifika ställen istället. Det är mycket mer användbart.

2. Skippa den tidiga morgonen och sov ut istället. Detta är bra för ALLA som är inblandade i någon slags morgonsång. Inga morgonröster och inga trötta huvuden. Chilla, va.

3. Planera inte en födelsedagsfest på självaste födelsedagen. Jag menar, kom igen. Det är som upplagt för besvikelse. Kör en fekke innan eller efter istället, så är det lättare att vispa bort som ”en dålig utgång” istället för ”en dålig födelsedagsfest”. Det är liksom lättare att glömma då.

5. Spendera födelsedagen ENDAST med de du verkligen vill vara med. Skit i mormor, kusinbarnen och ”bästisen”. Var med syskon, moster eller partnern istället. Eller varför inte ha en bästiskväll och skippa familjen? Det är också okej.

6. Gör någonting. Gå på gröna lund, ta en picknick eller åk på sightseeing. Sitt inte hemma och tänk på hur jobbigt det är. Det är trots allt bara en dag om året, precis som vilken dag som helst.

7. …..vilket gör att du lika gärna kan fira dagen en annan dag, om det känns lättare då. Testa en sommarfödelsedag om du är januari-barn, eller ett snöbollskalas om du känner dig nere i Juli. GÖR DIN GREJ!

PUSS

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..