Överlevarguide #50

Jag har en mamma som på många sätt har skämt bort mig. Inte genom saker, men genom service. Jag var 20 år första gången jag åkte flygbussen till Arlanda – mamma brukade alltid köra. Jag fick under samtliga år jag bodde hemma färsk fruktsallad serverad på morgonen. När jag tog körkort så slutade mamma köra bil på ett tag, jag fick nämligen ha den när jag ville, var jag ville.

Men det har ändå varit svårt att be om hjälp när jag har mått sämre. Att se mamma hämta mina mediciner, ta in min post, laga min mat och tvätta mina kläder har varit hjärtskärande.

Min lilla familj

Men det slog mig här om dagen att jag tror att det varit så svårt eftersom jag aldrig själv bad om hjälpen. Jag har ju inte kunnat tacka. Jag har därför känt mig som jordens besvärligaste dotter.

Nu övar jag därför på att be om hjälp. Det är inte bara nödvändigt för att få stöd. Det är nödvändigt för tacksamheten. Det är en överlevarguide.

/S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..