Överlevarguide #51

Tänk dig att du sitter i en situation du inte vet hur du ska ta dig ur. Du kanske har flyttat till ett ställe du inte trivs på, börjat jobba någonstans där chefen är ett svin, bestämt dig för att aldrig mer äta socker (NEJ, för guds skull) eller kämpar på i en relation som inte fungerar. Tänk dig då att du bestämmer dig för att ge upp. Att en gång för alla bara släppa allt och dra. Dra dit palmerna växer, dit ännu snyggare människor finns, dit där du kan vara din egen chef eller dit där frukost, lunch och middag innebär sockervadd/smoothiebowls/allt annat som du VILL äta. Föreställ dig att du kan må bra igen. Varför gör du inte det då?

Oftast handlar det väl ändå om att vi inte gärna vill ge upp. Vi vill kämpa tills knogarna vitnar, håret trillar av och skosulorna är nednötta. Men varför? För vilken sak? Att ge upp kan vara det absolut bästa, sundaste, vackraste och mest hälsosamma som finns.

 

Jag har gett upp många gånger, mina vänner. Ibland för att jag inte orkat mer, ibland för att jag blivit uttråkad. Ibland för att jag stått upp för mig själv, ibland för att jag inte trott tillräckligt mycket på att jag har kunnat. Jag har gett upp i försöket att inte äta godis på ett år (det höll ca 1 månad), jag har gett upp när relationer till vänner inte gett samma sak tillbaka som jag givit dem. Jag ger upp dagligen, men jag menar inte heller att det alltid är kul att göra det. Ofta är kampen att tillåta sig själv att ge upp svårare än att stanna kvar i den ohållbara/jobbiga situationen. VARFÖR är det så?? VARFÖR är vi så stolta i våra små liv?? VARFÖR??

Kanske handlar det om överlevnad, kanske handlar det om ”styrka”. Kanske handlar det om att våra reptilgener sitter kvar since år 1705 f.k, kanske är det bara inbillning. Jag tror att det handlar om att vi är så vana vid att tänka i ”stark” och ”inte stark”, och att vi dessutom lägger in värderingar i samma ord. ”Stark” innebär i det sammanhanget ”bra” och ”inte stark”, ”dålig”. Alltså är man dålig om man ger upp. Det är inte rocket science precis, och kanske inte min starkaste teori in life, men hur som helst vill jag uppmana er alla att prova att ge upp. Jag LOVAR att ni kommer växa som människor då!

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..