Skapa nytt

Jag har bott i Stockholm i ungefär 8 månader nu, och jag trivs verkligen. Jag känner mig hemma, på riktigt hemma och jag tror också att det är här jag kommer att starta min egna familj. Jag har länge känt igen mig själv som en person med bas, trygghet, stabilitet och lugn – vilket oftast stämmer. Jag har tänkt att jag är hemma så länge jag känner att de som betyder någonting för mig är nära. Jag hade inga problem med att flytta hemifrån i Uppsala, för att jag visste att mamma fanns runt hörnet. Och i Stockholm har jag dels min pojkvän, men också min ena bror och hans familj. Men ju mer jag tänker, desto mer hemma-känsla sitter för mig i sakerna — i föränderligheten.

Att själv välja hur mitt hem ser ut är otroligt viktigt för mig. Att tänka, mäta, googla och drömma är nästan lika viktigt som att faktiskt ha någonstans att sova. Hade jag fått för mig att sova i en hängmatta, hade det varit lika mycket hemma som att sova i mammas säng. Och på samma sätt kan jag nästan känna mig hemma var som helst så länge jag har en bra packad väska innehållande grejer jag själv har bestämt att ta med. Det blir så påtagligt då på något sätt – att jag alltid har mig själv och att jag kan själv. Jag vet inte om det handlar om en känsla av självständighet, eller om jag helt enkelt bara litar på min egna smak, haha.

Nu sitter jag i alla fall här i soffan, efter en dag på IKEA och väntar på att maten ska bli klar. Och jag är så nöjd just nu. Så lugn.

Img 5511

Img 5515

Img 5517

Vad behöver ni för att känna er hemma?

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..