Sluta försvara!

HEJ bästa ni! Jag ska börja detta inlägg som ska handla om att inte försvara sig, med att försvara mig :)) Anledningen att det inte blev något inlägg igår, är för att vi började skolan idag. (!!!). Sirp I uppsala och jag i stockis. Jag måste erkänna att nervmagen var ett faktum redan igår. Jag som har haft så JÄVla tråkiga upplevelser för det kommer till universitetet var först inte alls nervös, utan bara peppad, fram till när jag åkte mot skolan. Ojojoj, vad jag gillrade fram till rätt sal. Men det gick bra! Jag träffa några nya kompisar och jag är redan jättepeppad på den här terminen. Jag ser fram emot matlådor, kaffetermosar och tentaplugg. Har ni börjat ännu?

Img 5582

Hur som helst. När jag hamnar i nya situationer har jag ganska svårt för när ”vad har du gjort efter studenten”-frågan kommer upp. Kanske för att jag har gjort så jävla mycket att jag inte vet vad jag ska svara, kanske för att jag är rädd att det ska börja googlas redan på bussen hem efter lektionen. Jag är alltid väldigt ursäktande när jag nämner att vi ska släppa boken, och när jag förklarar att podden började med att vi mådde dålig osvosvosvosv. Jag är inte ursäktande för att jag skäms, men det kommer liksom alltid ett reflexivt ”nä, men lite så”, efteråt. Tills idag! Jag testade nämligen någonting som min pojkvän sa åt mig att göra, för att jag inte skulle gå in med attityden att förminska mig själv. Det jag och Sirp har gjort är ju helt fantastiskt! Jag höll mig nämligen till fakta.

Oavsett om man lider/har lidit av psykisk ohälsa tror jag att man känner igen det här med att behöva försvara och ursäkta sig själv och sitt mående. Det handlar om att försvara sig mot eventuella fördomar, kommentarer och ren okunskap. Men även om det man känner att man måste försvara handlar om mående eller inte, är det som hänt ren fakta. Att du redovisar för den faktan betyder inte att du står för den, håller med eller vill någonting med den. Får du då någonting negativt (vilken du förhoppningsvis inte kommer att få), kan du bara säga ”ja, jag vet, men det är så”. Jag tycker att det är ett helt otroligt lifehack, faktiskt. För faktan kan du inte ändra på. Ingen annan heller för den delen.

Testa att bara hålla dig till faktan nästa gång det spritter i försvars-tankarna. Det fungerar!

Img 5585

Hoppas att ni har haft en fin dag! KRAM

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..