Vi hade aldrig släppt podden idag

Jag hade aldrig släppt första avsnittet av Pillerpodden idag. Vi har hjärnans utveckling att tacka, vid 19 års ålder är inte konsekvenstänket utvecklat, och därför kunde vi inte vara rädda för detta. Jag minns hur min mamma varnade mig för att inte kunna få något jobb. ”Det ska inte vara så, men det ser inte bra ut på CV:t”. En släkting vädjade till mig att skilja mellan personligt och privat. Vi kan skratta åt det nu, för det var på ett sätt en annan tid. Men jag var också 19 och tänkte Fuck it. Vi får ändå inga jobb.

Självklart har det varit problematiskt med vår podd. Jag tänkte inte på andras integritet och hängde ut mina närmsta. Min kille satte på ett avsnitt och fick reda på att jag gått hem med en annan veckan innan vi började dejta. Eller när en förälder lyssnade i bilen och avsnittet ”Strypsex” drogs igång. Och så vidare.

Img 2847

Under tiden vi skrev boken så valde vi att tagga ner med det privata i podden. Det blev för mycket att skriva 200 000 tecken om det innersta från de senaste 4 åren och samtidigt dela hela det pågående livet med 20 000 andra. Vi levde som… vuxna. Var rädda om integriteten. Tänkte långsiktigt. På framtida barn och sånt.

Img 2850

Men nu är det dags igen. På riktigt. Vi går steget längre i boken, där står saker våra anhöriga inte visste. Saker som andra har fått godkänna att vi faktiskt delar. Och jag fick idag, när vi satt i Go’kväll-studion tillbaka känslan. Pirret av risken. Men också den starka rösten som säger att jag måste göra det här. Vi har plattformen, vi kan göra skillnad. Det måste gå före rädslan för att det ger mer.

Om 4 år tror jag att vi tänker likadant, att vi aldrig hade skrivit boken. Inte för att vi kommer ångra det, utan för att modet har olika gränser i olika tider av livet. Det är nu vi kan skylla på att vi var unga och dumma till de som inte fattar. Och jag lovade mig själv idag att jag ska utnyttja det till fullo.

  1. Heja er! Känner igen ditt reflekterande över livet och hur våra gränser förändras. När vi agerar gör vi det alltid från ett nu. Vi gör det utifrån vår nuvarande erfarenhet, liv och känsla. Något annat är aldrig möjligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..