Den här läppennan skulle överleva zombie apocalypsen!

Och vi vet ju alla att den kommer att komma! 

lipliner

När det kommer till läppstift är alltid the number one question hur får man det egentligen att hålla? Och svaret brukar blir: Läppenna. Men jag skulle vilja gå in och svara med en mycket specifik läppenna. Nämligen Isadoras perfect lipliner. 

Nu kanske du tänker: läppenna som läppenna (jag tittar på dig mamma) men icke. Som med det mesta kommer läppennor i olika formulas och varianter och jag har, efter mycket noggranna vetenskapliga försök, kommit fram till att den penna som får läppfärgen att sitta på plats längst är Isadoras.

Jag tänker såhär: Desto torrare penna desto bättre. Det kan låta lite konstigt men desto torrare pennan är desto bättre fäster den på läpparna. När pennan är torr kan den vara lite svårare i början att jobba med men när man fått in knycken får man också en penna som gör att läppfärgen sitter som berget hela dagen.

Det känns stort det här. Att jag löst problemet som så många av oss brottats med. Tack vara mig kan alla nu gå runt och bära läppstift som håller hela dagen. Världsomvälvande!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En väckarklocka är det bästa jag gjort för min sömn!

Bästa investeringen!

väckarklocka

Om vi ska pratat ur ett hudvårdsperspektiv är sömnen viktig. Och ska vi prata ur ett mentalhälsa perspektiv är den ännu viktigare. Och det bästa du göra för din sömn, och psyke, är banne mig att köpa en väckarklocka.

Egentligen handlar det inte om själva klockan i sig, utan det viktiga med detta är att om du har en väckarklocka behöver du inte använda telefonens alarm. Och behöver du inte telefonens alarm kan du strunta i att ta med den in i sovrummet.

Bara den känslan av att vakna på morgonen och inte kunna plocka upp telefonen och med grusiga ögon skrolla igenom instagram är guld. Egentligen är det ju sjukt, jag älskar sociala medier men jag vill inte veta vad som hänt i alla andras liv innan jag ens har vaknat. Att ha en kväll och morgon utan att hela tiden bli påmind om alla andra har gjort att jag känt ett helt annat lugn och mycket mindre stress. Det är också en påminnelse om att det egna livet är det absolut viktigaste. Vad alla andra gör spelar ingen roll.

Ett tisdagstips bara!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag har testat några av dom mest populära produkterna!

På kicks.se i alla fall.

mestpopulärakicks

Två frågor som förmodligen kommer upp i huvudet nu: 1. Skinny jeans?? Ja, men man tager vad man haver i bildväg eller hur? Säg hej till Moa från 2015. 2. Kicks? Varför på Kicks? Ja vet inte. Alla beauty butiker online kändes för stort. Kicks känns tryckt.

Nu när vi fått det ur vägen så kan vi äntligen börja prata om det smaskiga: Produkter. Vad jag har gjort är att jag har testat några av dom mest köpta produkterna på kicks.se för att se om dom är värda den mycket eftertraktade platsen i våra badrumsskåp.

På bästsäljarlistan hittar vi en hel del krämer. Först ut av krämerna: Cliniques Moisture surge med aktiva ingredienser som aloevatten och hyaluronsyra. Jag är i vanliga fall inget jättestort fan av gels då jag inte tycker om den klibbiga konsistensen. Men den här upplevs inte lika klibbig. Eftersom att den är oljefri är den perfekt för dig med lite fetare hy.

Vitamin face base är en av Bobbie Browns mest säljande produkter. Krämen fungerar som en återfuktande primer som ger fukt samtidigt som den gör att smink sitter bättre och längre. Eftersom min hy har varit galet torr så har den faktiskt varit en riktig räddare i nöden. Mycket mer återfuktande än någon annan primer jag testat.

På mest sålda listan hittar vi två Kiehls godingar: Avokado ögonkrämen som är den enda ögonkräm jag använder (ÄLSKAR) och deras Ultra Facial Cream. Den sist nämnda är en ganska basic ansiktskräm. Inte så mycket krusiduller. Därför är den optimal för dig med känslig hy som inte vill ha en massa parfymer och konstiga ämnen.

En annan bästsäljare är Macs Prep + prime som förövrigt var en av det första ”hudvårdsprodukterna” jag köpte som 13-åring. Jag är lite dubbel kring denna. Det är absolut inget fel på den men jag tycker att man kan hitta minst lika bra ansiktsvatten från billigare märken som till exempel ACO.

Sist har vi en sminkprodukt som smygit sig in. ByTerrys Hyaluronic Hydra-Powder är lyxpudret som ska vara mycket mer återfuktande än vanliga puder. Jag känner ett par personer som inte kan leva utan det här pudret men jag märker inte så stor skillnad på det och andra billigare puder. Du kan lätt få ett bra puder för halva priset av det här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Få en lyxigare vardag!

Du förtjänar ett festligt liv!

vardagslyx1

Nämen jag vet. Nu dör ni. Nu känner ni direkt att det blev för mycket. Popcorn och höstlöv. Med det är sant: Jag heter Moa och jag är en oktober klyscha. Men jag har också kommit fram till något, sådär som man gör när man sitter på tåget påväg hem från kontoret, livet behöver mer lyx. Så är det helt enkelt. Mer festligheter till vardagen!

Och jag brukade vara bra på det. Med betoning på brukar. Jag har tappat det. Jag har tappat den där fantastiska förmågan att njuta av saker. Varför ska vi hålla på med allt vi gör, som hudvård, om vi inte njuter av det? Då kan man ju lika gärna skita i det.

Men nu ska vi inte bli depp om vi känner att vi inte vardags njutit så mycket det sista. Som med allt är det en träningssak. Så istället för att gå till gymmet ska jag träna på att dricka kaffet lite långsammare så att jag hinner reflektera över hur gott det faktiskt är. #workoutinyourheadisdetnyacoolaattgöra.

Jag vill inte leva mitt liv för helgen eller semestern. Jag vill njuta av en vanlig torsdag med. Och det är ju därför jag håller på med hela hudvårdsgrejen, för att ge lite helgkänsla åt vardagen. Men vi borde ta tag i den känslan oftare och ta med den in i andra delar av livet med.

Hade jag varit en sann höstklyscha så hade jag avslutat inlägget med något i stil med: Det där var mina tankar i höstmörkret. Men snälla. Lite självrespekt har jag väll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Höstens bästa sheetmasks!

Sheetmasks GALORE!

sheetmask

Det är något mycket obehagligt med att se 20 miniatyrer av sitt eget face på detta sätt. Men vad gör man inte för att kunna prata sheetmasks, livets uppfinning. Åh vad jag älskar saker som är enkelt. Här kommer en lista på 4 sheetmasks att ha hemma under hösten!

Flower fusion, 45kr, Origins – Något som är så bra med Sheetmasks är att dom ofta säljs styckvis vilket gör att även om märket är lite lyxigare så är priset ändå okej. Här får du en mask från allas älskling Origins för under 50-lappen. Perfekta vardagslyxen. Origins har flera sheetmasks men min favvo är hallonvarianten utformad för att helt enkelt fuktoboosta huden.

Slice mask sheet, 49kr, Kocostar – Dessa masker i tyg får extra plus i kanten för att dom är så fina. Lova mig att ta en selfie när du provar den! Ett paket innehåller 12 små, i detta fall, äpple masker som du kan använda där du tycker att du behöver det. Perfekt för att punkt behandla.

Superstart, ca 400kr, Elizabeth Arden – Vad vore livet utan lite lyx då och då? Man vill ju inte gilla för dyra saker eftersom det får plånboken att gråta. Så det är nästan lite jobbigt att behöva säga: Åh va bra den är! Om du ska göra något riktigt speciellt och vill ha en riktigt glowboost är detta masken för dig!

Moisture Sheet Mask, 59kr, Kicks Beauty – Man kan alltid lita på Kicks! Skönhetskedjans egna märke har flera olika sheetmaks men min favorit är denna som innehåller både kokosvatten och kokosolja för en len hy och en spa-ig doft upplevelse. För visst är det minst lika viktigt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Matt VS lyster – vilken foundation är bäst för acne hy?

Ett vetenskaplig djuptgående resonemang! 

foundation1
Som människa kan man ibland finna sig själv funderandes på dom stora frågorna: Vad är meningen med livet, vem är jag egentligen och vilken foundation är den bästa för mig med finnar. Ska jag på morgonen välja lyster eller matthet? Stora frågor.

Jag har ett moment 22 som jag skulle vilja diskutera med er. Jag har fastnat i en dragkamp mellan två mycket olika foundations: Bare Minerals serum foundation (LYSTERBOMB) och Diors forever foundation (MATTHETENS GUD). Hmm, hur ska jag föra detta resonemang utan att låta som en tönt? Det är nog försent. Tur att jag embrace-ar min töntighet.

Såhär: När jag applicerar foundation gör jag det med avsikten att få jämnare hy och för att dölja mina skavanker (läs finnar). Och vilken typ av produkt är då bäst att använda för att göra detta?

Och ena sidan känns det fräscht med lyster. Alltid. Och jag gillar Bare Minerals fondation eftersom att den går att bygga upp utan att huden blir torr och fnasig (obehagligt ord föresten). Jag vill inte att det ska se ut som torra fläckar på huden. Men eftersom den är så himla glowig så måste jag sätta den med ganska så mycket puder om jag vill att den ska sitta kvar på huden. Med pudret på kan den ändå se lite kakig ut eller så går lystret över i en lätt svettig vibe.

Då skulle jag ju och andra sidan kunna gå ner för den matta vägen. Köra på Diors variant som sitter som berget. Fördelen med den är att den är högtäckande och eftersom den är matt behöver jag knappt något puder alls. Den sitter fast ändå. Men det är ju det som också är problemet. Den blir för torr. Finnarna blir torra. Ska jag då highligta finnarna som kindben? VAD VILL NI HA FRÅN MIG?.

Livet är inte lätt. Hjälp en kvinna hitta sin dröm foundation!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Varför kan man inte sluta klämma finnar?

Måndags MYS<3

klämmafinnar

Jag är ju inte direkt ensam i min fascination för att klämma finnar. Googla inte Dr pimple popper (GÖR DET) som till exempel har ett helt program som går ut på att man får titta på när hon klämmer folks finnar. Men som den hudvårdsnörd jag är så vet jag ju att jag verkligen inte borde klämma finnar. Så varför kan jag ändå inte sluta?!

Nu råkar ju jag vara något av en expert på google så jag har letat omkring på webben för att försöka få svaret på frågan: Varför kan jag stå framför spegeln och bara vilja klämma loss? 

Och detta är ju sjukt: Tydligen kan man likna att klämma en finne vid att åka en Balder på Liseberg. OBS har aldrig gjort detta på grund av LIVRÄDD. Därför får jag ut min spänning genom att klämma en finne. När du klämmer en finne upplever nämligen kroppen att du gör något lite smått farligt och därför känns upplevelsen spännande. När man klämmer en finne aktiveras hjärnans belöningssystem och dopamin utsöndras. Det får oss i sin tur att må lite bättre. Vardagslyx!

Den stora frågan blir ju nu då: om man får spänning i livet genom att till exempel åka berg-och dalbana, är man då minde belägen att vilja klämma en finne på hakan? Någon borde forska på det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Beautyrutinen för en regnig dag!

regnar-smink-1024x683
Fredag… Och någonstans i Sverige regnar det. Men jag är inte bitter. Nej, tvärtom. Så länge jag har med mig rätt utrustning och är väl förberedd så säger jag bara, regn: Bring it on!

När det regnar finns det två alternativ när det kommer till beauty. Nummer ett är att låtsas som ingenting och hoppas på det bästa. Nummer två är att ta action och göra om sin rutin efter väder. Idag snackar vi om nummer två. Egentligen är det inte så konstigt att göra om skönhetsrutinen så att den passar till vatten som faller från himlen. På samma sätt som vi då tar på oss en regnjacka och struntar i att bära våra mest känsliga skor kan man anpassa beautyn efter vädret.

Här är tipsen!

För att undvika friss: Oavsett hårkvalitet betyder regn en sak, friss! För att undvika detta vill du att hårstråt ska ha ett skyddande lager runt sig som motverkar yttre påverkan. Använd därför ett mousse, en gel eller ett hårspray när det är fuktigt ute. Ett annat tips som motverkar friss och som passar utmärkt just nu är att bära mössa. Även det skyddar håret från yttre fukt! Testa: No frizz humidity shield från Living Proof. 

För att undvika att se ut som en panda: Gör det självklara och använd vattenfast mascara och eyeliner. Tro mig, det funkar inte annars. Du tror du klarar dig med din vanliga mascara som du gillar bättre men du får bittert ångra dig när du kommer till jobbet och ser dig i spegeln: panda ögon. I’m so sorry.. Testa: Diors vattenfasta mascara och denna goding till eyeliner från Chanel.

För att undvika att sminket regnar bort: Go lighter. Du slipper ojämnt smink där foundationen på pannan är kvar men allt på kinderna är borta genom att köra på en lättare makeup redan från början. Men om du känner att nej, det vill jag inte alls, jag vill känna mig piffig trots regn: ja då tycker jag att en primer är ett måste. Sminket behöver något annat en din blöta hud att hålla fast vid. Testa Smashbox photofinish! 

För att undvika att sminket försvinner under dagen: gör ett bra jobb från början. För att sminket ska hålla hela dagen är att viktigt att jobba in produkterna i huden på morgonen. Om makeupen sitter för mycket ”uppe på huden” försvinner den lättare. Använd en beauty blender för att verkligen trycka in produkterna och ha ett all day flawless face.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lukta som en kanelbulle med dessa duschgels!

Glad kanelbullensdag!

bildkanel

Är det kanelbullens dag så är det. Om det är något som måste firas nästan lika mycket som hudvård så är det väll fika. Och vad får man när man kombinerar det två: tydligen duschgel. Så mycket mer på kaneltema är lite svårt att trolla fram.Men en ducshgel är inte att förminska. Ett billigt sätt att få lite extra lyx i vardagen.

Först ut har vi Korres cinnamon shower gel som blandar sin kanel med en liten gnutta vanilj. Man älskar ju också Korres för att dom inte vill göra en vanlig hederlig duschkräm som bara rengör. Nej, Nej. Dom har proppad sina gels med Zink, Vitamin C och E för att öka blodcirkulationen och ge hyn massa glow.

En av mina absoluta favoriter när det kommer till duschgel är Philosophy eftersom dom lyckas kännas lyxiga trots sin plånboksvänliga prislapp. Dom finns också i princip alla dofter inklusivt kanel!

Man skulle kunna säga att det finns två typer av människor: dom som äter kanelbullar och dom som istället väljer en vaniljbulle. Mitt sista tips är till alla er sistnämnda. Bästa pris i vaniljkategorin går till Yves Rocher och deras shower gel. Tips: Köp deras mer koncentrerade showergels i mindre flaskor för att spara på miljön. Eftersom gelen är mer koncentrerad får du lika mycket produkt som i dom större flaskorna. FRAMTIDEN <3

Nu ska jag gå och köpa en bulle för jag är en klyschig person!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ger din nya skönhetsprodukt dig finnar?!

skincareb1-1024x683
Scenariot: Du har köpt en nya kräm eller serum för att unna dig nått härligt som kan skydda din hy mot kylan. Men så upptäcker du att du helt plötsligt istället fått besök av finnar! (insert skämt om att det inte är grannlandet Finland här) Vad fasen ska du göra nu då? Ska du sluta använda din nya investering? Hur vet du om den nästa produkten du köper kommer ge dig utslag eller inte? Är allting bara en gissnings lek?

I många fall när nya hudvårdsprodukter ger dig finnar ska du inte bli ledsen, tvärtom. Då funkar dom faktiskt! Det låter knäppt men vad som ofta händer är att en specifik produkt reagerar med din hy och gör att bakterier kommer upp till ytan och en finne uppstår. Produkten ger dig alltså inte finnar utan i sin process att bli av med nastyness nere i huden tar den upp bakterier till ytan och för att bli av med dom får man finnar, för ett kort tag. Sen försvinner dom och din hy är renad<3

Om du inte hade börjat med den där nya produkten, hade du sluppit finnarna då? Nej, finnarna hade kommit ändå men det hade förmodligen tagit längre tid och kanske till och med blivit värre.

Men det finns självklart produkter som också bara ger dig finnar, utan att din hy sen kommer bli allmänt snyggare, för att den nya produkten och din hy inte kommer överens. Hur vet man då vilken typ av ”Jag har fått finnar av den nya krämen” man har? En tumregel är att testa en produkt i 6-8 veckor för att se hur huden reagerar. Om du fortfarande efter denna tid upplever att du har finnar är produkten inget för dig!

OBS!! Om din nya produkt gör ont eller får huden att klia ska du sluta med den ganska på direkten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Aldrig mer ont i huvudet och världens bästa mascara!

Ny vecka, nya favoriter!

Top5

Det är första oktober och eftersom jag älskar det tre sista månaderna av året äckligt mycket så känns denna dag lite extra festlig. Här kommer en lista på fem andra saker som är mycket festliga att ta med sig in i den nya veckan.

 1. Världens bästa mascara heter Paradise extatic från Loreal. Jag vet att jag är sen på bollen med den här men den låg i min låda av ”Things to try” låda och när jag testade den blev jag fast. Vill aldrig använda någon annan mascara.
 2. För två månader sedan började jag ett experiment av att dricka en flaska vatten varje morgon. Sedan jag börjat med detta har jag inte haft ont i huvudet en enda gång. Jag som annars brukar ha det ett par gånger i veckan. Nu vill jag ha en riktigt snygg vattenflaska som denna från HM. 
 3. Efter en staycation på Hotell Pigalle i göteborg känner jag bara att livet behöver mer hotellkänsla varje dag. Jag vill dricka kaffe ur koppar med fat och köpa stora puffiga kuddar. Kan en kvinna få leva lite vardagslyxigt?
 4. Är dessa parfymflaskor från Henrik Vibskov det finaste vi sett? Ja, jag tror det. Tänk att ha dom stående på sminkbordet eller varför inte nattduksbordet?
 5. Bästa pris i instagram-kategori går till popsugarbeauty denna veckan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Produkten alla som genomgår en acnebehandling måste veta om!

Och den kostar bara 50 spänn!

Lahwf

Vi måste prata om Propyless. Är det världens sexigaste produkt? Njaaa, kanske inte. Men låt inte den typiska medicin förpackningen lura dig. Detta är guld!

Något annat som är guld, det är hudvårdsgrupper på facebook. Jag är medlem i ett par. En av dessa specifik för acnetips. För ett tag sedan såg jag ordet Propyless cirkulera runt där och så många människor skrev att detta var produkten som hade räddat deras hy. Jag blev nyfiken.

Propyless är en återfuktande och mjukgörande lotion som också är anpassad för mycket känslig hy. Det är en receptfri kräm du hittar på apoteket men den har en lätt antibakteriell effekt viket gör att den är bra att använda för hy med exempelvis finnar.

När man går på acnemedicin tenderar huden att bli mycket torr och många i Acnegruppen pratade om att propyless är det enda som hjälper. Nu går ju inte jag på någon acnemedicin men jag har väldigt torr hy och min torra hy gör att jag får finnar. Efter bara ett par dag av att använda krämen morgon och kväll kunde jag se skillnad på min hy. I vanliga fall brukar jag alltid bli väldigt torr i pannan och min foundation tenderar att bli kakig där men icke sa nicke efter lite Propyless. Jag tycker mig också uppleva mindre finnar. Har jag använt den tillräckligt länge för att kunna uttala mig? Nope. Men jag har min tub hemma och kommer använda den varje dag tills den tar slut. I’ll be back med en uppdatering.

MEN, jag tycker verkligen att du ska ge krämen en chans eftersom jag redan nu känner mig lite smått nyförälskad i den. Finns att köpa på apoteket för en 50-lapp. Dagens fredagstips.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Get your shit together rutinen!

Lura dig själv att du faktiskt har koll på livet!

Unnamed 8 5bab4057eabfa

Nämen här sitter jag och leker cool. Härligt ändå. Och jag vill denna onsdag prata rutiner som får en att tro att man faktiskt har koll på livet. Att man är en såndär person som händer in kläderna i garderoben och stryker sängkläderna. Följande är en redogörelse för min så kallade söndagsrutin som jag brukar göra (a la beauty style) för att känna mig redo, put together, inför en ny vecka.

Relaxa – Söndagar är ju ändå vilodagen. Jag orkar inte springa runt och vara aktiv, social och produktiv. Och på söndagar försöker jag att inte behöva vara det. Jag tar det lugnt. Kollar serier och läser tidningar. Myser mig.

Tvagningen – Jag har en grej om att jag alltid vill gå och lägga mig på söndagar med nyduschat hår. Då känns det som hela jag är fräsch och ny inför den nya veckan som kommer. Jag tar mig också lite extra tid här. Lägger en inpackning. Ni vet, hela den grejen.

Naglar – Något som får mig att känna mig som en person som har sin shit together är att varje söndag måla naglarna. Jag har hittat världens bästa lack som håller hela veckan. I skrivande stund sitter jag mid avflagnade naglar eftersom jag inte målat dom på en och en halv vecka. Det känns inte så festligt.

Söndagsmasken – Det är inte söndag utan en ansiktsmask. Fråga bara instagram. Måndagsmasken, vad är det? Fredagsmasken släng dig i väggen. Det är söndagsmasken som gäller.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ett ärligt inlägg om vad som är i min dusch!

Okej, jag städade igår. 

Ny

Blev inspirerad på grund av gårdagens städmission och tänkte att det var på tiden att berätta om alla dom spännande saker man hittar i min duschkamin. Jaaa, tisdagar kan bli såhär galna.

En mycket tilltufsad, ihoptryckt och snart slut duschtvål från The Body Shop som jag köpte eftersom den skulle vara bra för finnar på kroppen. Hmm, vet inte om jag märker någon skillnad när jag använder den men fräscht det luktar den. Typ mintigt. Härligt ändå när man använder slut på en produkt och får gå till sitt beauty stash och välja en ny.

Av någon anledning har jag alltid en öppnad barnängeln flaska med schampo i min dusch. Trots att jag är lite snofsig när det kommer till schampo så är det alltid bra att ha något i duschen som man kan ta till om ens förstaval tar slut. Och vem försöker jag lura? Jag gillar barnängeln<3

Sen kommer vi till det här med rakhyvlar. Jag är en sån omodern person som använder engångsvarianten. Jag använder självklart inte bara rakhyveln en gång utan kanske ett par veckor innan jag byter. Känns inte så miljövänligt dock. Måste ta tag i detta och införskaffa en RIKTIG!

Eftersom jag just nu har en massa löshår så använder jag produkter som är anpassade efter detta. Hairtalks schampo och inpackning är galet bra och jag tänker att jag nog kommer fortsätta använda dom även när låshåret åkt ut.

Sen måste jag alltid ha en burk av min favvo skrubb från Sephora. När det kommer till kroppsprodukter i duschen går jag först och främst på lukten och deras morning zest är u-n-d-e-r-b-a-r. Som att ge kroppen ett glas med citronvatten.

Sist med verkligen inte minst: intimtvätten från deodoc. Som jag skrivit en massa om redan. Klick Klick! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Finnar i öronen och nya MIU MIU parfymen!

Kul att läsa om finnar i öronen!

Unnamed 11

Måndag. Tåget var 40 minuter sent och strumpbyxan gick sönder. Men jag är inte bitter NOPE! För jag har ett kit med härliga saker med mig in i denna vecka. Vem mår inte bättre av lite Mia Skäringer i sitt liv?

GVeckans top 5 bästa saker:

 1. Jag älskar AHA. Den bästa syran för dig som har problem både med torr hy och finnar (JAAAAG) och jag älskar ännu mer AHA syran från REN. Den är mild nog att kunna användas både morgon och kväll och har gjort min hy 70% bättre!
 2. Kan vi ta en stund att uppskatta det härliga med en artikel om finnar i öronen. Det är något som är sådär mysigt jobbigt med det. Samma känsla man får när man klämmer en finne. Skräckblandad förtjusning.
 3. Det finns pressbud. Och så finns det PRESSBUD. När den nya Miu Miu parfymen dök ner i brevlådan var det ett PRESSBUD. Jag älskar Miu Miu. Jag älskar designen. Jag älskar doften. In och sniffa i närmaste butik.
 4. Det är inte bara facet man kan piffa till utan även tekniken kan tycka det är härligt med lite extra. Jag hade ett ganska så tråkigt mobilskal som jag piffade till med mina initialer. Älskar typsnittet!
 5. Alla måste se Mia Skäringers program Kroppshets. Jag såg avsnitt två i går och jag grät som ett barn. Så hemskt men så viktigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fyra produkters sminket – No makeup makeuplook!

Dom 4 sminkprodukterna jag har på mitt face just nu!

4produkter

Ibland är jag sugen på contour och eyeliner. Men oftast är det såhär jag ser ut. Inte så mycket fluffi fluff. Morgontrötthet kan ha något med det att göra. I alla fall. Jag har en mini makeup rutin jag gör om jag ändå känner för att piffa till mig lite. Den består av 4 olika steg.

 1. Foundation. För att jämna ut hudtonen lite men kanske ännu mer: ge mitt torra ansikte lite glow använder jag vad jag just nu tycker är världens bästa foundation: Bare Minerals Serum foundation. Den har alltså en lätt oljig konsistens som ger massa glow och lätt täckning.
 2. Concealer. Eftersom foundationen är väldigt lätt och jag har finnar så brukar jag lägga lite concealer på dom. Min bästa concealer för att täcka finnar just nu kommer från samma Bare Minerals serie. Vad jag gillar är att den täcker utan att det ser sådär torrt ut. Även en finne förtjänar glow!
 3. Bryn. Jag får för mig att mitt face ser lite mer inramat ut om jag fyller i mina bryn. Så det gör jag. Med min favvo pomade från Loreal.
 4. Rouge. För att ansiktet inte ska se helt platt ut lägger jag cream rouge på kinderna. Jag älskar Glossiers Beam eftersom den ger en naturlig peachy glow.

Ja, och med detta önskar jag er en mysig fredag. Må du få doftljus och tacos.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Produkten som gör eyeliner 100% lättare!

Töntigt dyr men bäst!

Eyeliner

Eyeliner: Makeupens jeans. Så svårt att hitta rätt modell men när man väll gör det går man aldrig tillbaka. Och jag har hittat eyelinern som faktiskt gör det möjligt för mig att göra ett cateye hör och häpna.

Jag har en girlcrush. Blogger extraordinaire Alice Cathrine från Manchester. Drottningen av vintage och eyeliner. Och när hon säger att hon ”swears by” Tom Fords defining pen jag då promenerar jag snabbaste vägen till NK och köper mig en. Höll jag på att ramla av stolen när kassörskan sa: Då blir det 500kr? JA det gjorde. Kommer jag att köpa en ny när den tar slut. Ja det kommer jag.

Varför är den här eyelinern så himla bra då? Först och främst så är det, ja vad kallar man det, toppen, applikatorn? I alla fall du får två sådana. En lite större och en lite mindre. Den mindre är perfekt för att göra en vinge utan att få eyeliner i hela ansiktet. Det som utmärker pennan är också själva formulan som bara kan beskrivas med ett ord: SMOOOOOTH. Den är så lätt att jobba med och trots att formulan är så SMOOOOOTH så håller den sig på plats hela dagen. Sen jag börjat använda eyelinern har jag aldrig förfärats av panda ögon trots att jag svettats ihjäl i backen upp till skolan. Tillbaka till tippen/tipparna. Nu är det så att jämfört med i alla fall de eyeliners jag provat så är Tom Fords mycket smalare vilket gör det enklare att få en mer precis applicering. Drar du en rak linje med Tom Fords Eyeliner kan jag nästan garantera att den kommer vara smalare en om du drar en linje med det flesta andra eyeliners.

Det höga priser gör det svårt att till 100% kunna rekommendera den men jag jag skulle säga såhär. Om du har svårt att få till din eyeliner kommer den här göra det lättare. Men om du redan mastrat the art of eyeliner, jaa då kan du nog få till ett lika snyggt resultat med en penna som kostar en femtedel av priset.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Skönhetshacks som gör livet enklare!

Enkelt är gott!

Hacks1

Nej men det är inte så kul när man man kämpat med ögonskuggan och sen förstör allt med eyelineren. Men det är ju då man plockar fram knepen som gör livet lite lättare. Skönhetshacksen!

HACK 1: Använd små tops. Om man är ett riktigt pro, vilket vi alla här är, ja då kör man på mini tops eftersom det är enklare att komma åt precis DÄR man vill. Jag vill ju bara ta bort den där lilla smulan mascara och inte hela ögat. Muji har dom bästa små topsen!

HACK 2: Speaking of tops. En gammal grej som i alla fall jag alltid såg min mamma göra var att blöta topsen innan hon tog bort exempelvis mascara på ögonlocket MEN det är mycket bättre att använda topsen torr. När den är blöt är det mycket lättare att få med sånt du inte vill ta bort. Testa nästa gång så får du se!

HACK 3: En gång för alla reder vi nu ut mysteriet med hårnålen. Hur ska den egentligen sitta för att frisyren ska hålla? Med den räfflade delen ner! Det gör att nålen får mycket bättre grep om håret!

Hacks2

HACK 4: SKEDTRICKET! När man vaknar på morgonen och inte kan se sig själv i spegeln för att ögonen är så suddiga av sömn, ja då plockar man fram två skedar som man kvällen innan lagt i kylskåpet och håller över ögonen. Som att splasha kallt vatten i ansiktet fast lite behagligare <3

HACK 5: Jag har finnar. Och om jag täcker dom först och sen till exempel lägger en eyeliner jag då försvinner concealern eftersom jag har lagt handen på huden. Så därför gör jag alltid basen efter att jag gjort ögon makeupen!

HACK 6: Och på tal om ögonskugga. Har du problem med att ögonskuggan inte håller hela dagen? Ta då först en primer och lägg på ögonlocket. Ganska uppenbart tänker ni. Ja men det är nu själva tricket kommer. För ögonskugga som verkligen håller hela dagen lägg ett lager puder över primern. Då sitter det som berget.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Pastellhår och Fenty visning – Beauty top 5!

5 beauty favoriter från förra veckan som jag använder för att peppa igång denna måndag!

Unnamed 8

Måndagar är ju som dagens morgon. Startar man den på bästa sätt är det större chans för härlig dag. Och för att kicka igång denna höstiga vecka listar jag mina topp 5 skönhetsfynd från förra veckan. Något att ta med sig för lite extra strössel denna veckan!

 1. Kommer ni ihåg att jag ravade som en galen person om Paulas Choice Defense linje? Inte? WHAT! I alla fall dessa tre produkter är värda att kolla lite närmare på. Och dom finns ute i butik nu! PS. Funkar för alla hudtyper! Hur bra?
 2. Om jag hade varit en lite coolare person så hade jag gått och färgat håret prick nu till någon härlig rosa eller blå pastell. På Marc Jacobs visning under New Yorks modevecka var det inte bara pastelligt utan också 60-tals volymigt. Kärlek.
 3. Största beauty inspirationen och livs inspirationen fick jag när jag i helgen var och såg den ganska så nya filmen BlackKklansman. Underbara 70-tal looks och underbara huvudpersoner som står upp för kärlek. Gå och se den nu!
 4. Jag är så lycklig över att det har blivit kallare och höstigare ute. Det är ju nämligen så att jag är en sån irriterande person som älskar både höst och vinter. Och vad är mer höstigt än mörkröda läppar. Jag har hittat en ny GO-TO färg som jag kommer ha hela hösten. Färgen Retro från MAC!
 5. En annan modeveckan favvo. Rihanna visade sin savage X fenty med en helt magisk visning. Om du inte sett videon av visningen får du det i läxa. Rihanna fortsätter att vara banbrytande inte bara i sminkvärlden utan i livet i stort <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

2 ämnen jag lägger till i min hudvårdsrutin NU!

Eller nu och nu, som jag la till för tre veckor sedan!

Host1

Dags att smeta på lite extra produkter i ansiktet <3 Det är ju ändå det bästa med hösten. Att man nu kan släppa alla hudvårdshämningar. Och två ämnen som jag har adderat till min rutin är AHA och C-vitamin.Och varför har jag lagt till detta nu?

AHA, som är en syra, ska man vara lite försiktig med på sommaren eftersom syror gör huden mer solkänslig. Men nu när solen inte är lika stark kan man börja syra igen (OBS alltid SPF under dagen även under vintern). AHA exfolierar huden och tar bort gamla hudceller. Detta gör att cellförnyellsen ökar och huden blir även bättre på att binda fukt. AHA är också en mycket mild syra och fungerar även för torr eller känslig hy.

C-vitamin då, vad är det bra för? Jag använder C-vitamin för att få en jämnare hudton. Har man som jag, ärr/märken efter finnar, hjälper c-vitaminen till att jämna ut huden. C-vitamin har dock svårt att på egen hand gå ner i huden och därför blir det mycket mer effektivt om du innan använder en syra som till exempel AHA syra!

Host2

Här har vi då dom 5 produkterna som jag just nu använder varje dag. På AHA sidan så är jag helt kär i REN’s Daily AHA tonic som jag använder morgon och kväll efter min rengöring. Sen på kvällen använder jag också en AHA toner och en AHA gel från Glida för att verkligen få bort alla döda hudceller innan jag använder min C-vitamin kur från Exuviance. Den är galet bra och effektiv och jag har sett en stor skillnad i hur min hy ser ut. På morgonen använder jag en C-vitamin serum från Glida som är utvecklat för att användas på morgonen. En riktig boost för huden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Världens bästa hårborste – Mason Pearson

One Brush to rule them all!

Mason

Nu tänker ni att det där är inte ditt hår lilla Moa MEN det ska jag tala om för er att det faktiskt är. Jag har blivit med löshår. Stort. Och det ska vi dilla mer om men inte just nu för jag har en annan sak jag bara måste ta upp; Mason Pearson. Borstarnas borste.

Jag har införskaffat mig borstarnas rolls royce. Kan vi bara ta en liten stund till att uppskatta hur galet snygg denna hårborste faktiskt är?

Mason2

Mason Pearson grundades på 1860-talet och borstarna som idag säljs är modeller som blev färdigutvecklade redan 1920. En riktigt Art Deco borste alltså. Jag ska erkänna att det var en av anledningarna till att jag ville ha en så badly: den är perfektion att ha på sminkbordet.

Till faktan då: Beroende på vilket typ av hår du har finns det olika borstar att välja mellan:
Fint till normal hårtyp – välj en borste med bara Birstle.
Normalt till tjockt eller långt hår – välj en borste med både Bristle & Nylon.
Tjockt till bångstyrigt hår (LOCKIGT) – välj en borste med bara ”Nylon.

Som det kanske framgår så är jag helt kär i den här borsten. Jag blir nästan lite varm i hjärtat när jag sitter och skriver om den. Men eftersom det är en investering så tycker jag det är bra att nämna att min syster inte alls gillar den. Borsten gör att håret blir väldigt fluffigt vilket jag gillar. Men om man vet med sig att man inte är så förtjust i det är detta nog inte rätt borste för dig. En av finesserna med borsten är att den är mycket skonsam för håret. Om man har som jag lite tovigt hår gör detta att det tar lite längre tid att borsta håret MEN med fördelen att det inte sliter på håret lika mycket. Och det gillar man ju!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mina top 3 använda masker just nu!

En ansiktsmask är lycka. Tre är tredubblad lycka!

Masker png

Nämen här sitter jag just nu framför datorn och känner egentligen bara en sak: PMS. Jag dör irritations och PMS döden just nu. Så kan det vara. Och då finns det ju egentligen bara en sak man kan göra… Lägga en ansiktsmask. Eller flera. När jag gick igenom mina beautyskåp(Måste göra ett inlägg på detta snart, skåpen alltså) så kom jag fram till att jag i skrivande stund har tre favvosar.

Först i topp tre listan är Acasias recovory mask. När jag känner att min hy behöver lugna sig lite är det denna jag kör på. Jag kan ganska ofta, speciellt i höst och vinterväder, få väldigt röda och irriterade kinder och denna mask hjälper till att behandla det. Du kan antingen ha på den som en mask i någon kvart eller så men du kan också använda den som en mask över natten. Älskar det!

Sen har vi en favvo mask på andra sidan skalan. Om den tidigare lugnade gör The Ordinarys Peeling solution motsatsen. Detta är starka grejer alltså så jag skulle inte använda den mer än någon gång i veckan. Men den ger ansiktet en peeling som gör att du blir av med döda hudceller och smuts. För ett glowigare och minde finnigt resultat.

Sen har det blivit dags för kolmasken. K-beauty märket Tony Moly har en kolmask i sheetmask form som tillskillnad från andra kolmasker inte kladdar lika mycket. Kol fungerar rengörande på huden och hjälper till att ta bort orenheter. Och det gillar man ju. Man gillar också hur smidig denna masken är. Min GO-TO när jag vill att maskandet ska vara lätt. Som en plätt. Med hallonsylt. Mums.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Frankonline testar micellar water!

En ny dag, en massa nya saker att testa. Och med massa menar jag fyra. Och med saker menar jag Micellar vatten!

Micellar vatten, kanske hudvårdens bästa uppfinning. Ett vatten som tar bort både smink och andra orenheter. Den lata hudvårdsnördens bästa vän (läs: min bästa vän) Och nu har det blivit dags att en gång för alla ta fram den absolut bästa kandidaten!

Sensibio H2O, 159kr, Bioderma – Urmodern av rengörings vatten som för ett par år sedan var omöjligt att hitta i Sverige och som var en såndär klassisk grej man köpte om man hade turen att besöka ett franskt apotek. Oj, vilken lång mening. Jag har också hört att detta är en favvo hos många makeup artister eftersom den är så mild och fungerar på så många olika hudtyper. En kulklassiker. Som hudvårdens Pulp Fiction. Ett ord: Grym! Betyg 4, 8 av 5

3i1 Micellar vatten, 99kr, Apoliva – Vid första testet tyckte jag att Apolivas vatten kändes väldigt bra och tog bort sminket effektivt. Men efter att att ha använt den ett par dagar upptäckte jag att den gjorde min hy röd flammig. Helt enkelt så var det nog något i den som jag inte tålde. Så tyvärr, no more for me… Betyg; 1 av 5

Cleansing orange water, 195kr, Nuxe – Igen, ett vatten som är bra på att ta bort sminket men som ändå inte riktigt fungerar för mig. Jag vet att detta är en smaksak men för mig är doften hos detta vattnet för stark. Jag gillar när vattnet inte luktar något alls och för mig blir detta lite som att smörja in ansiktet med parfym. Betyg 1,9 av 5

Micellar Water, 69kr, Garnier – Vi avslutar på topp med helt enkelt en riktigt jäkla grym produkt. Jag satt och funderade på vilken av denna och Biodermas som jag gillar bäst och kan inte bestämma mig. Men med tanke på det väldigt braiga priset på denna så tar Garnier hem första priset. Tveka inte, bara köp denna! Tar bort sminket på ett vips utan att du behöver gnugga på huden.  Betyg 5 av 5

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..