Så tar du din hudvårdsrutin från sommar till höst!

Lite mysigt med höst ändå <3

 5b73ecbf82766 5b73ecbf827b1hudvard for hosten.jpg

Det är ju så trevligt att huden ofta går lite bananas när vi går från en årstid till en annan. Och varesig du vill acceptera det eller inte så står hösten runt hörnet. Och det tycker jag inte att vi ska deppa över. Tänk ändå: tända ljus, julmusik och röda läppar. Får man börja lyssna på julmusik redan i september?

Vad kan man då göra för att hålla huden i schack när vädret slår om? När brännan börjar försvinna och vädret blir kallare kan det finnas risk för att huden börjar flagna = huden känns supertorr. För att hjälpa huden att göra sig av med gammal hud är det extra fokus på exfoliering som gäller.

En av det största problemen för huden när vi går mot kallare väder är att huden blir mycket torrare. För att undvika detta är det bra att använda en rengöring som inte löddrar som exempelvis denna goding. När du använder en krämrengöring tar du inte bort dom naturliga oljor som finns i huden och som huden i kallare väder verkligen behöver.

När huden blir torrare kan det också vara bra att investera i en lite tjockare dag och natt kräm för att verkligen se till att huden får så mycket fukt som möjligt. Ett superbra tips såhär när vädret slår om är denna kräm från glossier som du kan bygga upp lager på lager tills det att du är nöjd med krämens tjocklek. Känn efter var huden behöver just idag och anpassa krämen till det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..