Bästa sommar nagellacken! + Så målar du naglarna snyggt!

Alternativ titel: det stora nagellacks inlägget.

Okej, såhär är det: Är det någon tid som man vill ha härliga fräsha naglar så är det på sommaren, eller hur? En dag på stranden, inget smink, håret i en slarvig bulle på huvudet MEN fina naglar så är man ändå sommarsnygg. Vi hade ju nu kunnat fokuserat på bara vilka färger man ska välja sommaren 2017 men jag vill ta det back to basic och även köra en ”så målar du naglarna snyggt” guide. För så lätt är det faktiskt inte att få salongresultatet hemma så en guide är sin ordning.

Förarbete: Fila naglarna till den form du vill ha. Fila alltid nagel åt ett och samma håll det vill säga inte fram och tillbaka. Annars finns det risk att din nagel går av. För att verkligen få nagellacket du sen ska måla att hålla lite längre dra filen lätt över själva nagelytan också.

Dags att måla: Börja alltid med ett underlack. Detta för att inte skada dina egna naglar. Utan underlack kan dina naglar fläckas. Oftast innehåller också underlack stärkande ingredienser som är bättre för din nagel än ett nagellack. När underlacket har torkat är det dags att måla på färgen. Hur undviker man att få färgen att komma överallt och istället får en snyggt målad nagel? Börja med att dra penseln över mitten av nageln. Ta inte färg ända nerifrån utan lämna lite omålat längst ned på nageln för att det ska se mindre kladdigt ut. Dra sedan borsten en gång på vardera sida om mitten sträcket. Ett tips är att alltid börja att måla höger hand om du är högerhänt och vänster hand om du är vänsterhänt eftersom det är lättare att måla med den ”svårare av händerna” om du inte redan har färg där. Oftast måste du måla två lager för att f’ärgen ska bli snygg. Måla också lite på tippen av nageln underifrån för att det ska hålla längre. Avsluta alltid med överlack för att det ska hålla bättre och få lite extra glans.

Vet du inte vilken färg du ska välja? Här är några sommarfavoriter:
Gult nagellack, Lemon Heaven, 135kr, Sally Hansen
Ljusgrått, Garconne, ca 350kr, Chanel
Smutsigrosa, Rose Confidential, ca 350kr, Chanel
Beige, Put it in neutral, 165kr, OPI
Pastelllila, nr 851, 39kr, Loreal
Sommrig röd, Cajun Shrimp, 165kr, OPI
Ljusblått, B girl, 135kr, Sally Hansen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..