Guiden till att lämna frisören nöjd

Vi vet alla hur det känns! Det är fortfarande ett stående skämt mellan mig och mina vänner den där gången jag gick i sjuan och vägrade gå till skolan efter ett misslyckat frisörbesök. Frisörer är ju proffs på det dom gör men ibland får man inte riktigt fram vad man egentligen menar när man säger: jag vill inte ha det så fluffigt just här. Därav kommer nu en guide till hår-kommunikation.

”Jag vill ha Brigitte Bardot frisyren” – Man tar fram sitt lilla foto man har screenshotat på telefonen och säger att så här vill jag ha det, så här vill jag se ut. Det kan vara väldigt hjälpsamt att ha med sig ett foto för att ge frisören ett hum om hur man vill ha det MEN förvänta dig inte att du kommer titta dig i spegeln och se Brigitte Bardot när du fått din nya frisyr. Du kommer aldrig se ut som henne. Ni har inte samma ansikte. Ni har inte samma hårkvalitet. Tro mig, jag har lärt mig den hårda vägen.

Acceptans – Det kommer alltid att kännas lite för kort. I alla fall den första dagen. Accept it, embrace it! Låt handen glida genom håret och njut av att topparna är såhär tjocka och fylliga.

Styla själv – Din frisör är säkert grym men de flesta av oss känner oss mest hemma med en frisyr vi själva stylat. Så få inte panik om du går från frisören och känner dig osäker på din frilla. Kanske behöver du bara använda dina egna produkter, locka det på ditt sätt eller sätta upp det så där slarvigt som du gillar.

Hitta rätt! – Jag ska erkänna, jag har varit otrogen mot min frisör. Inte många gånger. Utan bara när ”jag måste klippa mig nu” anfallet slår in och min frisör inte har tid för ens om en månad. Men det blir aldrig lika bra. Hitta en frisör och låt hen verkligen lära känna ditt hår. Hur klipper man bäst ditt lockiga frizziga hår? Klarar verkligen ditt hår en blekning? Ska det verkligen vara uppklippt? Det kan kännas omöjligt att hitta den rätta ibland men tro mig din frisör finns där ute för dig någonstans.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..