Borde du dricka mer vatten?

Det känns som ett evigt tjat det här med att dricka mer vatten. Men hur ska man egentligen veta hur mycket H2O man ska få i sig egentligen. Därför jag satt ihop en ”såhär vet du om du borde ta med dig vattenflaskan oftare” guide.

Du är törstig HELA TIDEN – Nu kanske du tycker att det är hela andemeningen med att vara uttorkad men törst bör ändå nämnas. Det är nämligen njurarnas rop på hjälp. När njurarna behöver mer vätska signalerar hjärnan resten av kroppen. Sen kan du sätta ett likamedtecken efter det och törst!

Du är inte lika hungrig – Trots att vi pratar törst ska vi inte glömma hunger. När man blir uttorkad kan hungern nämligen gå ner eftersom det finns risk för illamående. Är du inte så sugen på lunchen idag? Testa att dricka ett glas vatten och se vad som händer! Vem vet kanske ser den helt plötsligt mycket mer aptitretande ut.

Du är trööööööööööööt – När kroppen inte får tillräckligt med vätska vill den naturligtvis inte förlora ännu mer vätska genom att jobba hårt på gymmet. Tröttheten är alltså kroppens sätt att få dig att inte göra av med ännu mer vatten.

Du besöker inte toaletten tillräckligt ofta – Hur ofta du kissar kan vara bra sätt att mäta om du är uttorkad eller inte. Får du i dig tillräckligt med vatten ska du behöva kissa en gång var tredje till fjärde timme.

Du har ingen glow 🙁 – När du är uttorkad tar även huden stryk eftersom huden innehåller vatten. Finns det inte tillräckligt i kroppen förlorar huden sin elasticitet och det där lilla extra schvunget.

Du mår helt enkelt inte så bra – Känner du dig yr, irriterad eller kanske förvirrad kan det alla vara tecken på att du är uttorkad. Forskare tror nämligen att vattennivåerna i kroppen kan kopplas samman med lågt blodtryck vilket i sin tur gör att mindre blod, syre och näring når hjärnan. Resultatet blir ett allmänt sämre mående.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..