Tvättar du bort sminket på rätt sätt?

Som det självutnämnda hudvårdsnörden jag är så är jag tuff när det kommer till att rengöra ansiktet. Du får helt enkelt se det här inlägget som lite tough love! När jag aggressivt trycker ned tangenterna för att bilda meningen ”TVÄTTA ANSIKTET även om du precis vaknat från att ha somnat på soffan och klockan är midnatt och du vill sova”  så gör jag det inte för att vara taskig men för att jag bryr mig om ditt vackra face!

Som det självutnämnda hudvårdsnörden jag är så är jag tuff när det kommer till att rengöra ansiktet. Du får helt enkelt se det här inlägget som lite tough love! När jag aggressivt trycker ned tangenterna för att bilda meningen ”TVÄTTA ANSIKTET även om du precis vaknat från att ha somnat på soffan och klockan är midnatt och du vill sova”  så gör jag det inte för att vara taskig men för att jag bryr mig om ditt vackra face!

Tyvärr är det inte så att jag nöjer mig med att du tvättar ansiktet. Sorry! Men du förstår inte vad det gör för en hudvårdsälskande människa att se sin mamma bara tvätta ansiktet en gång eller höra att ens syster inte ens tvättar sitt ansikte. Något i ett hudvårdshjärta går sönder. Alla måste från och med nu tvätta ansiktet rätt! Är ni med på den utmaningen?

Vad är det då att tvätta ansiktet rätt? Räcker det att använda en sminkservett och dra bort alla produkter man haft en hel dag. NO, NO! (Märker ni att vi redan haft två tillfällen med stora bokstäver än så länge. Nu vet ni att jag menar allvar). Här är grundregeln: Tvätta alltid ansiktet två gånger på kvällen! Först tar du bort ditt smink sen tvättar du ansiktet en gång till för att rengöra huden. När du tar bort sminket så gör du också bara det: tar bort sminket. Du vill ju även rengöra din hy som varit utsatt för smink, avgaser, smuts och andra nasty saker.

En annan viktig sak är att alltid använda en ren handduk varje gång du tvättat ansiktet. Mitt tips här är att ta sig till typ Åhlens eller Ikea och köpa ett storpack av ansiktshanddukar. Efter att du använt en; släng den i tvätten. Du vill inte utsätta ditt ansikte för onödiga bakterier genom att använda en redan använd handduk. Den har ju massa smuts på sig! Not good!

En annan sak att tänka på är själva vattentemperaturen du använder när du tvättar ansiktet. Som en person känd för att duscha varm och lämna duschen röd som en kräfta förstår jag lockelsen i att tvätta ansiktet med riktigt varmt vatten MEN (stora bokstäver ännu en gång) för varmt vatten torkar ut huden. Använd istället ljummet vatten i ansiktet!

Använder du mycket ögonsmink? Då kanske du behöver ett extra steg i din rengöringsrutin. Ofta kan du behöva en separat oljebaserad eye makeup remover för att verkligen få bort mascara och eyeliner. Visste du att kvarblivet smink på ögonen kan leda till ögon infektioner? And nobody wants that!

Ahhhh, det känns så skönt att fått allt detta off my chest! Det finns bara en sak att säga nu och det är glad torsdag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..