Ett försök till att sluta använda näsdroppar!

Kan du inte andas genom munnen då? En klassisk fråga när man berättar att man blivit smått beroende av näsdroppar. Jo, vill man skrika i personens ansikte, men det är inte sköööönt!

Men så täppt i näsan är du väll inte? Nej, du ha rätt det är jag inte. Men när jag andas är det ett litet litet motstånd. Men kan du inte leva med det då? Jo, vill man skrika i personens ansikte, men det är inte häller skööönt!

Förlåt, jag ska inte skrika på dig bara för att jag blivit beroende av näsdroppar. Det är inte schysst! Jag ska försöka sluta!

Varför måste jag då sluta med näsdroppar när jag inte längre är förkyld? Kan jag inte bara fortsätta lite för säkerhets skull? Om man använder näsdroppar med än dom rekommenderade max 10 dagarna eller när du inte längre är förkyld kan dropparna göra att slemhinnorna i näsan svullnar vilket leder till att man blir ännu mer täppt. Detta kan i sin tur om man har riktig otur leda till en kronisk nästäppa *Ramlar av stolen i skräck*

Okej, okej, okej! Jag har fattat allvaret! Det var därför som jag tvekade när jag stod i apotekskassan och skulle köpa ytterligare en flaska nässpray. Jag harklade mig lite och fick till slut fram orden:

– Jag tror egentligen inte att jag är förkyld men mer att jag blivit beroende av nässpray!

Kassörskan nickande långsamt. Och svarade finurligt:

– Då ska jag hämta en grej åt dig!

Saltlösning. Detta osexiga och oglamorösa ord är lösningen (no pun intended) till alla näsdroppeberoendes problem. En flaska, som ser likadan ut som vanliga näsdroppar( vilket känns psykologiskt skönt) men som inte skadar näsan one bit. Du kan alltså använda den hur mycket du vill!! HURRA!!! Saltet håller rent i näsan utan att torka ut eller riskera att slemhinnorna svullnar! En sådan härlig mening ska man nästan skriv ut och sätta upp på väggen. 

Nu finns det bara en sak att säga och det är GLAD MÅNDAG! Nu när du fått sådana bra nyheter kan inte denna måndag bli annat än bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..