Är mjölk dåligt för huden?

Jag dricker inte mjölk. Det är sant. Detta var inte ett beslut jag tog för att jag tänkte: hmmm, kanske ska jag skippa mjölken för då kanske min hy blir bättre. Verkligheten såg mer ut såhär: min syster blev vegan och eftersom jag vill vara precis som henne blev jag också halv/typ/nästan/till viss del vegan. En sak jag dock aldrig har till min gröt eller dricker till mina icke nybakta bullar är mjölk. Jag kör på havremjölk (som för övrigt är mums)! Läs därför vidare och vet att jag är helt (vilket betyder inte alls) opartisk när vi nu ska prata mjölk och huden.

Eller mjölk och mjölk mer är det ju egentligen mejeriprodukter det handlar om. Nu är ju jag inte någon vetenskapskvinna bara en person osunt obsessed med sin hy men efter att ha researchat en del är det många som påstår att mejeriprodukter har en negativ inverkan på huden. Varför? Jo såhär: Mjölk är ju till för att kalvar ska växa och bli stora och starka. För att dom ska kunna göra detta behöver deras mjölk innehålla mycket hormoner. Vi vet ju alla vad som händer när vi får för mycket hormoner i kroppen (#mens). Det är liknande hormoner i mjölken som kan leda till finnar, att huden åldras eller inflammeras.

Dietisten Bella Maria sa i en intervju med Oprah Winfrey( Jag upprepar Oprah Winfrey!!) att dom av hennes klienter( vad har vi för synonymer för klienter?) som hade absolut bäst hy hade en sak gemensamt: dom hade slutat med mejeri produkterna. LÄS MER HÄR!!

Hur länge måste man då vara utan mjölk för att se en skillnad på huden? Tyvärr får du vänta ungefär 12 veckor innan du ser någon skillnad eftersom en hudcells livslängd ungefär är den samma. Men glöm inte att när du tar bort mejeriprodukter så är det viktigt att ha koll på att du får i dig exempelvis kalcium på annat sätt!

Har jag märkt någon skillnad på min hy är kanske nu den mest relevanta frågan? Svar JA! Jag får fortfarande finnar när it’s that time of the month eller när jag slarvat med rengöringen men tillskillnad från innan är det en stor skillnad. Personligen för mig är läget såhär: once you go no milk you never go back!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..