Beautyrutin för en regnig dag!

regnar-smink-1024x683
Måndag… Och någonstans i Sverige regnar det. Men jag är inte bitter. Nej, tvärtom. Så länge jag har med mig rätt utrustning och är väl förberedd så säger jag bara, regn: Bring it on!

När det regnar finns det två alternativ när det kommer till beauty. Nummer ett är att låsas som ingenting och hoppas på det bästa. Nummer två är att ta action och göra om sin rutin efter väder. Idag snackar vi om nummer två. Egentligen är det inte så konstigt att göra om skönhetsrutinen så att den passar till vatten som faller från himlen. På samma sätt som vi då tar på oss en regnjacka och struntar i att bära våra mest känsliga skor kan man anpassa beautyn efter vädret.

Här är tipsen!

För att undvika friss: Oavsätt hårkvalitet betyder regn en sak, friss! För att undvika detta vill du att hårstårt ska ha ett skyddande lager runt sig som motverkar yttrepåverkan. Använd därför ett mouse, en gel eller ett hårspray när det är fuktigt ute. Ett annat tips som motverkar friss och som passar utmärkt just nu är att bära mössa. Även det skyddar håret från yttre fukt! Testa: No frizz humidity shield från Living Proof. 

För att undvika att se ut som en panda: Gör det självklara och använd vattenfast mascara och eyeliner. Tro mig, det funkar inte annars. Du tror du klarar dig med din vanliga mascara som du gillar bättre men du får bittert ångra dig när du kommer till jobbet och ser dig i spegeln: panda ögon. I’m so sorry.. Testa: Diors vattenfasta mascara och denna goding till eyeliner från Chanel.

För att undvika att sminket regnar bort: Go Lighter. Du slipper ojämt smink där foundationen på pannan är kvar men allt på kinderna är borta genom att köra på en lättare makeup redan från början. Men om du känner att nej, det vill jag inte alls, jag vill känna mig piffig trots regn: ja då tycker jag att en primer är ett måste. Sminket behöver något annat en din blöta hud att hålla fast vid. Testa Smashbox photofinish! 

För att undvika att sminket försvinner under dagen: gör ett bra jobb från början. För att sminket ska hålla hela dagen är att verkligen att jobba in produkterna i huden på morgonen. Om makeupen sitter för mycket ”uppe på huden” försvinner den lättare. Använd en beauty blender för att verkligen trycka in produkterna och ha ett all day flawless face.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..