Det är kallt ute men varmt i ansiktet!

worm1-1024x683
I denna något sena edition av winter is coming(jag menar, kan tågtrafiken vara sen så kan väll jag?!) pratar vi om varma toner. Har du följt min blogg ett tag har du kanske sett ett mönster i mina sminkningar, speciellt när det kommer till ögonskugga: jag är en sucker för varma toner. Det är något men en riktigt bra koppar färg eller en orange-undertoning brun som gör att jag alltid väljer den typen av färger framför gråa, kalla, silvriga nyanser.

När det kommer till ögonskugga skulle jag alltså vilja självdeklarera mig som en expert på varma färger. Känner du själv att du är lite rädd för att gå omkring med orangea ögonlock. Fear no more! Saken är den att när du lägger på lite mascara eller eyeliner så blir inte intrycket att ”oj du har orangea ögon” utan färgen ger bara ett varmt intryck.

Självklart finns det massa nyanser av olika färger med varma undertoner att välja mellan. Vill du gå lite åt det rosa hållet har du grym variant från MAC, deras ögonskugga i färgen Allthatglitters. Precis som namnet säger ger denna också glitter i mängder. Men man kan ju också gå mer åt det bruna hållet. Nyx erbjuder en bra budget variant vid namn LOL. Men, min personliga favorit som jag också har på mig i skrivande stund är färgen copper från Urban Decays naked 2 palett. Gå till närmsta butik och ta en IRL (inspirerad av Nyx val av ögonbskuggsnamn) titt på färgen.

Känner man sig sugen på att köra på varma färger i ansiktet nu när det är kallt ute behöver man självklart inte begränsa sig till ögonen. Vi har ju en massa varma toner i läppstiftsform med! Den mest självklara varianten är att välja en renodlad orange färg till läpparna för ett varmt intryck. Mac gör en på riktigt jätte orange färg med det passande namnet neon orange. Men känner du att den färgen är lite sommrig kan du istället välja en mer brun färg med varm underton. Nars har sin klassiska tanganyika och Kiki serverar budget med kanske det mest passande namn av alla: warm brown. Sist men inte minst har jag en rekommendation till alla er som älskar neutrala läppstift. Chanels superstition är en nude med guldglittrig underton.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..