Kan man få finnar av telefonen?!?!

acnesucks3-1024x683
Nej, du behöver inte vara orolig för att någon form av radioaktiva vågor lämnar din telefon när du scrollar igenom Instagram och ger din hy en ny finne eller två. Telefonen och finnar har en lite mer old school relation. En så kallad telefon mot kind relation. Majoriteten av alla hörlurspratare skrattar nu, vem pratar egentligen i telefon på det där gamla sättet idag? Jo, men tänk alla dom snabba samtalen där man bara ska säga till sin mamma att om hon vill så får hon gärna ta med sig en matlåda när hon kommer över. Någonstans inom mig gör det lite ont att erkänna att det gamla hederliga sättet att prata i telefon nog ändå bör bytas ut mot konstanta lurar i öronen. I alla fall om man tänker huden först, allt annat sen.

Här är varför.

Våra smartphones är fulla av bakterier. Tänk bara på hur vi använder telefonerna. Vi måste ju hela tiden sitta på pilla på skärmen med våra händer för att kunna använda telefonen. Det gör att själva telefonen får en massa olja och bakterier på sig. Så när man håller telefonen upptryckt mot kinden så kommer all den smutsen landa på huden och riskera att täppa till porerna. Men om jag spritar av telefonen ofta då? Ja, det är bra att göra rent telefonen men ett problem återstår. När du håller telefonen mot huden finns det också risk att smuts som redan finns i ansiktet lättare trycks ned i porerna, smuts som du annars bara hade tvättat bort i slutet av dagen.

Summa summarum: har du acne belägen hy eller problem med finnar prata bara i telefon via hörlurar om du kan. Känns det jobbig? Då kan jag trösta dig med att jag aldrig trodde jag skulle kunna gå från gammaldags pappers kalender men nu sitter jag här med google calander färgkodad i högsta hugg. I´m digital baby!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..