Hur man inte blir sjuk i februari!!

Temat på februari är man tar det man har och gör det bästa av det. Så nu tar vi regniga eller i mitt fall SNÖIGA februari och så försöker vi att inte åka på influensan eller annan icke mysig sjuka. Och som den sanna hypokondrien jag är har jag en lista jag tycker om att följa för att hålla mig nötkärnefrisk och så vidare i februari. Read and weeeeeeep bakterier read and weep!

Tvätta händerna som en galen person. Nä, det är inte världens mest revolutionerande sak ni någonsin kommer att höra med jag tänker inte bara på the obvious som tvätta händerna efter toaletten utan att också på ”jag är tre år gammal och mamma säger till mig att tvätta händerna innan det är dags att äta” tvätten. Alltså: tvätta händerna när du kommer in efter att ha varit iväg på vift och kanske till och gör du en extra tvätt innan matdags.

Sanera som en galen person. Visste ni att bakterier lätt kan samlas på ställen som man använder ofta så som dator och telefon. Så använd en såndär smart skärmrengörare lite oftare än vanligt för att inte bli förkyld.

Pilla dig inte i ansiktet. Det kanske låter som en konstig sak att säga. Vadå, jag går väll inte runt och tar på mitt egna ansikte då och då? Men man är oftare där och pillar än vad man kan tro. Försök så gott det går att undvika det då virus lätt kan komma in i kroppen via bland annat näsan och munnen.

Ladda upp D-vitamin förråden. För att ha tillräckligt med energi för att inte gå runt en hel månad och tro att man hela tiden håller på att bli sjuk på grund av mörker, ladda med D-vitamin. D-vitamin som vi annars får från solen, gör att vi håller oss både pigga och friska. En tablett om dagen är bra för magen. Och näsan. Och huvudet.

Keep you friends close but inte så close. Vill man ta saker till en argumenterbart extrem nivå kan man undvika att dela mat och dryck med sina vänner. Resten av året är jag en, vill du smaka på min drink kind of gal men just denna tiden på året håller jag den för mig själv.

Bara för att jag skrivit det här inlägget kommer jag ju självklart bli sjuk. För det är så världen fungerar. Peppar peppar ta i trä…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..