Så stylar du luggen – Hacks för dig med lugg!

Jag hade först tänkt att ha med Elvis på bilden eftersom ELVIS <3 men det blev lite av ett kill your darlings moment. Så nu vart jag ensam igen.

Det var lite som att komma hem när jag bestämde mig för att klippa lugg. Men det tog också en del trial and error för att lära mig hur man egentligen ska gå till väga för att få till en snygg lugg. Det här är vad jag har lärt mig om luggar. (ps. ber på förhand om ursäkt för antal gånger som ordet lugg i någon form används)

Blås luggen – Har du lite självfall i håret precis som jag? Då är mitt största tips att blåsa luggen. Du behöver inte blåsa hela håret men för att luggen ska ligga snyggt är hårblåsen din bästa vän. Håll hårblåsen så att du blåser luggen uppifrån och ned. Samtidigt borstar du luggen från sida till sida. Det kommer ge en mer jämn lugg över hela pannan.

Vill du ha en gardinlugg? – Smartaste sättet att få till gardinluggen är att blåsa luggen framifrån istället för ovanifrån. Då kommer håret ha lättare för att lägga sig i gardin formen.

Bli vän med torrschampot! –  Luggen har ofta en tendens att bli fetare snabbare än andra delar av håret eftersom den ligger emot pannan. För att bli av med det och ge håret extra mycket volym dra bak luggen och spraya med torrschampo. Om du sprayar under luggen istället för ovanifrån kommer luggen få en massa mer härlig volym.

Klipp luggen själv – Luggen växer så fort och ingen har tid eller råd att gå och fixa till den hos frisören hela tiden. Håll luggen i trim genom att själv toppa den. När du klipper luggen klipp med saxen vertikalt. Alltså håll saxen vertikalt underifrån när du klipper. Det tar längre tid men kommer ge ett jämnare och mer naturligt resultat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..